SIMON BLAŽEVIĆ, MISTER SLOVENIJE: "Večkrat slišim, da imamo Primorci najlepši naglas"

Koper

Minuli teden se je v Ljubljani z velikim finalom zaključila enajsta sezona projekta Mister Slovenije. Deseterica finalistov se je potegovala za tri nazive, o njihovi usodi pa je poleg organizacije odločala še devet članska komisija. Slednje je najbolj prepričal 25-letni Simon Blažević s Škofij, ki bo Slovenijo zdaj zastopal še na mednarodnem lepotnem izboru v Aziji. Kot pravi, Primorci prepričajo z najlepšim naglasom, dobro kuhinjo, spontanostjo, zagorelo poltjo ter najlepšim razgledom na morje.

Se lahko na kratko predstavite? S čim se v življenju ukvarjate?

Imam 25 let, sem iz Škofij. Od 6. leta sem treniral kajak, ki sem ga nehal trenirat pred pol leta. Lani sem se odločil postati osebni trener, za kar sem naredil tudi licenco. To delo me izpolnjuje, ker lahko pomagam ljudem, ki si želijo spremembe in jih motiviram, da dosežejo svoje cilje. Sem pa precej trmast, iskren in odprt tip človeka. Rad hodim v naravo, ker se tako najbolj sprostim. Zadnje čase se vedno bolj ukvarjam s fotografijo, najraje slikam naravo.

Kaj vas je pripeljalo na tekmovanje Mister Slovenije?

Par prijateljic mi je reklo, da naj se prijavim, sicer pa sem se tudi jaz že nekaj časa spogledoval s to idejo. Nova izkušnja in izziv mi je bil, ker nikoli nisem rad nastopal pred publiko. Z mistrom pa sem bil prisiljen stopiti na oder in sem šel čez ta strah.

Vam je k osvojitvi naslova najlepšega Slovenca pomagala tudi vaša služba osebnega trenerja?

Zagotovo mi je pomagalo. Saj prva stvar, ki jo ljudje opazijo, je obraz, pa postava, brez športa in osebnega trenerstva sigurno ne bi bil, kjer sem.

Kaj je po vašem mnenju prepričalo žirijo oziroma s katerimi lastnostmi bi se sami najraje pohvalili?

Pohvalil bi se z mojo odprtostjo, pozitivnim pogledom na svet in energičnostjoŽirija pa ni bila edina, ki sem jo moral prepričati. Prepričati sem moral še organizacijo Mister Slovenije, ki poleg zunanje lepote gleda tudi karakter ter fotografinjo Ano Gregorič, ki je gledala na fotogeničnost in lepoto. Komisijo pa je po besedah žiranta Franka Bajca prepričala prezenca na odru in videz.

Kateri šport vas najbolj navdušuje in zakaj?

Najbolj me navdušuje kajak na mirnih vodah, kar sem to tudi treniral. Veslanje zgodaj zjutraj ali zvečer mi daje občutek svobode, saj je morje mirno, slišiš samo, kako padajo z vesla kapljice v morje ter opazuješ prelepe barve sončnega vzhoda ali zahoda.

Kot ste dejali, vam največ pomenijo družina, hišni ljubljenčki in prijatelji. Katere domače živali imate in od kod izvira ta ljubezen?

Res je, te tri stvari mi največ pomenijo. Imam dve čivavi, očeta (Maxi), pa sina (Dubaj), dve črni mački (Mačak in Joker) ter še eno psičko večje rasti, ki je mešanka (Pegy). Od zmeraj smo imeli pri hiši pse in mačke, brez njih si ne predstavljam svojega vsakdana. Veliko mi pomeni, da jih pocrkljam, skrbim za njih in se z njimi igram.

Ko beseda nanese na filme, ste za grozljivke. Katera vam je najljubša in zakaj?

Prva mi pade na misel The Exorcist of Emily Rose. Res je, da je to že star film, ampak zaradi obračanja glave, hoje po stopnicah, lebdenja in demonov je to še vedno ena izmed top grozljivkRad pa jih imam, ker ti povišajo srčni utrip, ta občutek strahu mi je všeč. Še posebej rad jih gledam zvečer ali ponoči, ko si sam doma in je vse temno v stanovanju.

Ste tudi ljubitelj narave. Kakšen je vaš nasvet za poletni izlet? Kateri je vaš najlepši košček slovenske obale?

Meni je Bohinj najlepša destinacija za izlet, ker imaš tam ogromno stvari za početi. Tam lahko združiš hojo v hribe in kopanje v čudovitem jezeru. Moj najlepši košček slovenske obale pa je skrit in le moj, tako da naj ostane skrivnost (nasmeh).

Menite, da so Primorci na pogled privlačni ljudje in kaj jih kot take definira?

Za nas Primorce večkrat slišim s strani žensk, da imamo najlepši naglasZagotovo pa nas definira naša polt kože, ker smo bolj zagoreli, dobro kuhamo, še posebej morsko hrano, smo spontani in flegmatski, pa še najlepši razgled imamo na morje.

Se nameravate v prihodnosti prijaviti še na kakšno (lepotno) tekmovanje?

Ne vem, če imamo sploh še kakšno lepotno tekmovanje v Sloveniji. Grem pa decembra na svetovni izbor za mistra International v Azijo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija