SEZONA SE NI ŠE NITI DOBRO ZAČELA, PEDOFILI PA ŽE NA PREŽI: 43-letnik v rovinjskem kampu snemal gole otroke

Kronika

Poletna turistična sezona se še ni dobro začela, istrski policisti pa že beležijo prvi primer snemanja golih otrok za pornografske namene. Minulo nedeljo so prijeli 43-letnega Nemca, ki je v enem od kampov v Rovinju snemal in fotografiral gole otroke tako, da je na skiro namestil telefon. Tovrstnih primerov istrski policisti v zadnjih letih obravnavajo zaskrbljujoče veliko.

43-letnega Nemca so policisti prijeli v nedeljo okoli 14.00. Pravzaprav ga je pri početju zasačil in zadržal varnostnik, v bližini gostinskega objekta v enem od turističnih kampov v Rovinju. Nemec je na krmilo skiroja namestil telefon, nato pa snemal in fotografiral gole otroke.

Kriminalisti so po odredbi sodišča preiskali njegov avtodom in v njem našli več prenosnih računalnikov, telefonov in druge opreme s fotografijami in video posnetki. Po zaključku kriminalistične preiskave je bil 43-letnik priveden v pripor.

Tehnologija napreduje in s pridom jo izkoriščajo tudi pedofili za svoje namene. V pametnih telefonih imajo vgrajene naprave za povečanje slike, kamere za snemanje vgradijo celo v najbolj enostavna sončna očala, v zapestne ure, knjige, pisala, avtomobilske ključe ...

Avgusta lani so istrski policisti prijeli 62-letnega Nemca, ki je v enem od kampov v Rovinju snemal otroke v bazenu s podvodno kamero. Gostje so takoj obvestili varnostnika, ki je moškega zadržal in poklical policijo.

Avgusta lani so v nudističnem kampu na območju Rovinja prijeli 63-letnega državljana Kanade, ki se je zadrževal pri bazenu s toboganom, kjer so se igrali otroci. Kamero je imel skrito v termovki.

Julija lani so v turističnem naselju v Rovinju prijeli 54-letnega Nemca, ki je snemal gole otroke z mikro kamero, ki jo je imel nameščeno v zapestni uri.

V enem od kampov v Rovinju so julija 2022 aretirali 48-letnega in 79-letnega Nemca. S svojim vedenjem sta vzbujala sum ostalim gostom, zato so poklicali policijo. Snemala sta gole otroke pri bazenu in na plavajočem vodnem parku. Kamero sta skrivala v hladilni torbi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija