SEDMERICA BRUTALNO PRETEPLA MLADOLETNIKA: Nasilneži so ju napadli zaradi želje po nadvladi (FOTO)

Kronika

Celjski policisti so z zbiranjem obvestil in pridobljenimi posnetki video nadzornih sistemov ugotovili, da je februarja na Ljubljanski cesti v Celju sedem oseb, od tega šest mladoletnih, v pretepu poškodovalo dva mladoletnika. Ena oseba je bila huje poškodovana, druga pa lažje. Sedmerica je tako osumljena storitve štirih kaznivih dejanj.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Celje, osumljencem tako policija očita kaznivo dejanje sodelovanja v skupini, lahke in težke telesne poškodbe ter nasilništva.

V preiskavi so policisti ugotovili, da napadu skupine na dva mladoletnika niso botrovale medsebojne zamere in da napadena mladoletnika nista dajala povoda za nasilno dejanje. Nasilneži so ju napadli zaradi želje po nadvladi nad njima in drugimi mladostniki, zbujanja strahu in uveljavljanja med vrstniki.

Po oceni celjske policije so nasilna dejanja, storjena na tak način, še posebej zahrbtna, zavržna in nedopustna. Mladoletnika, nad katerima so se znesli, niso zaznamovale zgolj telesne poškodbe, pač pa tudi občutek ponižanja in strahu.

"Vsakršno nasilje je nedopustno. Policisti bomo tudi vnaprej ravnali tako, da bomo prvotno zaščitili žrtve nasilja, zoper osumljene nasilneže pa dosledno ukrepali," so še navedli na Policijski upravi Celje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  18 .04. 2024 ob  15: 06
mladoletnim napadalcem so izrekli opomin, samo prašam