SE VAM LOMIJO NOHTI? Tako jih boste utrdili

Trendi

Nohti veljajo za dober pokazatelj stanja našega zdravja. Lomljivi nohti tako kažejo na pomanjkanje vitaminov, mineralov in proteinov v telesu. Da bi izboljšali svoje nohte morate tako najprej začeti pri svoji prehrani, šele nato pri njihovi negi.

Dober za nohte je kalcij, pa želatina in vitamin B, folna kislina in vitamin C preprečujeta zanohtnico - najpogostejšo okužbo na rokah in lomljenje nohtov.

Da bi ojačali svoje nohte zato pijte razredčeni jabolčni kis, od zunaj pa jih lahko ozdravite s premazom iz limoninega soka. V svojo prehrano hrkati vključite perutnino in ribo ter veliko zelenolistne zelenjave. Dobro je jesti tudi borovnice, jagode in grozdje. Oreščki in semenke bodo prav tako vaše nohte ohranjali čvrste in zdrave.

Za nego nohtov si lahko pripravite tudi kremo iz enega rumenjaka, pol skodelice medu, pol skodelice ricinusovega olja in žličke morske soli. Vse sestavine zmešajte in pripravek hranite v posodi v hladilniku, s kremo pa se namažite pred spanjem ali na eno uro prek dneva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija