SE SPOMNITE JADRNICE Z DVEMA TONAMA KOKAINA? Zdaj je znan tudi idejni vodja kartela, 70-letni Srb (FOTO)

Svet

Europol je konec avgusta odkril 2,7 ton kokaina na jadrnici v Atlantskem oceanu, ki je plula iz Južne Amerike proti Evropi, natančneje v Srbijo. Sedaj pa je razkrit idejni šef kartela, 70-letni Srb, ki je bil od leta 2018 na begu pred Interpolom. Poleg njega so aretirali še pet oseb, povezanih s to kriminalno združbo.

Slobodan Kostovski

Januarja leta 2022 je srbska kriminalistična policija v Beogradu začela preiskavo enega izmed mednarodnih mamilarskih kartelov, ki naj bi bil tesno povezan s tihotapljenjem mamil iz Južne Amerike v Evropo. Zaradi obsežnosti te kriminalne združbe je preiskava zajela tudi druge evropske države, vključno s Slovenijo, pod vodstvom Europola. Kot je že bilo poročano, so španske oblasti v vodah Atlantskega oceana zasegle jadrnico, ki je bila natovorjena s kokainom in gotovino.

Na krovu plovila so našli skoraj tri tone kokaina, ki je bil pakiran v več zavojčkih in skrit v športnih torbah. Plovilo sta upravljala državljana Češke in Ukrajine. A še pomembneje, odkritje je vodilo tudi do idejnega vodje kartela, 70-letnega Srba. Po poročanju srbskih medijev naj bi šlo za Slobodana Kostovskega, ki je bil objavljen na rdečem seznamu Interpola. Leta 2018 je pobegnil iz zapora, kjer bi moral prestati 19-letno kazen zaradi tihotapljenja kokaina.

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija