SE PODAJATE NA SAMOSTOJNO PODJETNIŠKO POT? Mentorsko in finančno vam bo v pomoč PONI Obalno-kraška

Koper

Regionalni razvojni center (RRC) Koper je pričel z izvajanjem projekta PODJETNO NAD IZZIVE – PONI Obalno-kraška. Z njim bodo svetovalno, mentorsko ter finančno podprli posameznike, ki se podajajo na pot samostojnega podjetništva. Razpis za vključitev prvih udeležencev v program je objavljen na spletni strani www.rrc-kp.si. Rok za oddajo vloge se izteče 15. junija.

Program PONI je namenjen podjetniškemu usposabljanju tistih, ki želijo realizirati svojo podjetniško idejo in zagonu novih podjetij. V program se lahko vključijo vsi potencialni podjetniki, ne glede na starost in izobrazbo.

Udeleženci projekta bodo pri RRC Koper zaposleni za obdobje štirih mesecev. V tem času bodo pridobivali podjetniška znanja, ki so potrebna za samostojno podjetniško pot. Pod strokovnim mentorstvom in s pomočjo usposobljenih svetovalcev bodo izdelali poslovni model in poslovni načrt. Povezovali so bodo s podjetniki v spodbudnem in dobro opremljenem podjetniškem okolju

Vključitev v projekt bo potekala s prijavo na javni razpis, ki bo objavljen na spletni strani RRC Koper. Med prijavljenimi kandidati bo izbranih do 11 oseb. V celotnem obdobju izvajanja bo v projekt vključenih 62 udeležencev. Do leta 2023 bo objavljenih šest razpisov, predvidoma vsake štiri mesece. Prva skupina je z delom pričela marca 2021, druga skupina pa bo vključena predvidoma avgusta 2021.

Cilj projekta je odprtje novih poslovnih subjektov, od samostojnih podjetnikov do družb z omejeno odgovornostjo in drugih. Računajo, da bo izdelanih 62 novih poslovnih načrtov in na trgu predstavljenih vsaj tretjina minimalno sprejemljivih produktov v Obalno-kraški regiji oziroma 19.

Kakšni so pogoji?

Imeti morate poslovno idejo ter stalno ali začasno bivališče v eni izmed občin Obalno-kraške regije. Pogojev glede starosti in izobrazbe ni, prav tako ni potrebna prijava v evidenci brezposelnih oseb na Zavodu RS za zaposlovanje. Kandidat pred tem ni smel biti vključen v katerikoli program Podjetno v svet podjetništva ali Podjetno v svet podjetništva za problemsko območje v Obalno-kraški ali katerikoli drugi regiji. Na dan vključenosti bo moral imeti izpolnjene vse pogoje za zaposlitev pri RRC Koper in poravnane vse zapadle obveznosti do države. Kandidat lahko odda vlogo za vključitev v projekt samo v Obalno-kraški regiji.

PRIJAVNA DOKUMENTACIJA je dostopna na spletni strani: www.rrc-kp.si

Predstavitev razpisa bo potekala v petek, 21. 5. 2021, predvidoma ob 10.00 preko spletne aplikacije Zoom. Vsi zainteresirani se lahko prijavijo na elektronsko pošto tina.matekovic@rrc-kp.si. Povezavo do predstavitve in točen čas pričetka bodo sporočili dni pred izvedbo predstavitve.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija