Strokovnjaki trdijo, da je 9 minut povsem dovolj za alkohol in limonin sok, da uniči bakterijo salmonele in je koktajl varen za pitje.
S SALMONELO SE LAHKO OKUŽITE TUDI S KOKTAJLOM: Imamo recept, kako ga popiti 'varno'
Trendi
Nekateri koktajli, ki vsebujejo viski ali gin, limonin sok, sirup in led, so pogosto pomešani s surovim jajčnim rumenjakom. Koktajlom ga dodajajo, da ustvarijo svileno strukturo in peno na vrhu.
In prav z uživanjem jajc se lahko okužimo s salmonelo. A strokovnjaki trdijo, da je povsem dovolj, če se koktajl pusti stati 9 minut. Alkohol in limonina kislina bosta uničila bakterijo, koktajl pa bo varen za uživanje.
Kot so zapisali pri časniku LWT – Food Science and Technology, je problem ravno v hitri distribuciji, zato je še kako pomembno, da koktajl ne pride takoj na mizo. V 6 minutah bakterije v pijači propadejo, v 9 minutah so popolnoma mrtve.
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje iz goriške
Več kronike
NAPAD NA NEVATIM: Kakšne posledice ima poškodba strateške letalske baze za Izrael? (FOTO)
U.G.
-
včeraj ob 17:08
PREHITER TOVORNJAKAR POVZROČIL NESREČO NA BISTRIŠKEM: V trčenju poškodovan 66-letnik
T.K.
-
včeraj ob 15:42
NI SE ZADOVOLJIL SAMO Z DENARJEM IN PRSTANOM: Vlomilec se je znesel tudi nad inventarjem
M.U.
-
včeraj ob 15:00
Novo iz Slovenije
PRED NOVIMA MINISTROMA OBILICA IZZIVOV: Kandidata Logaj in Sajovic danes na zaslišanju
N.J.
-
včeraj ob 08:34
MOČNO DEŽEVJE GASILCEM POVZROČILO OBILO DELA: Nevšečnosti tudi na Severnem Primorskem
M.U.
-
2.10.2024 ob 19:39
VRSTIJO SE OBSODBE RAKETNEGA NAPADA NA IZRAEL: Slovenija državljanom svetuje, naj zapustijo Iran
N.J.
-
2.10.2024 ob 13:26