Strokovnjaki trdijo, da je 9 minut povsem dovolj za alkohol in limonin sok, da uniči bakterijo salmonele in je koktajl varen za pitje.
S SALMONELO SE LAHKO OKUŽITE TUDI S KOKTAJLOM: Imamo recept, kako ga popiti 'varno'
Trendi
Nekateri koktajli, ki vsebujejo viski ali gin, limonin sok, sirup in led, so pogosto pomešani s surovim jajčnim rumenjakom. Koktajlom ga dodajajo, da ustvarijo svileno strukturo in peno na vrhu.
In prav z uživanjem jajc se lahko okužimo s salmonelo. A strokovnjaki trdijo, da je povsem dovolj, če se koktajl pusti stati 9 minut. Alkohol in limonina kislina bosta uničila bakterijo, koktajl pa bo varen za uživanje.
Kot so zapisali pri časniku LWT – Food Science and Technology, je problem ravno v hitri distribuciji, zato je še kako pomembno, da koktajl ne pride takoj na mizo. V 6 minutah bakterije v pijači propadejo, v 9 minutah so popolnoma mrtve.
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje iz goriške
Več kronike
ŠOFER TOVORNJAKA POD VPLIVOM KOKAINA: Za 7.200 evrov glob, najvišja njegovemu delodajalcu
T.K.
-
včeraj ob 11:56
HIŠNE PREISKAVE NA DARSU: Rok Snežič potrdil obisk kriminalistov, koga so še obiskali?
T.K.
-
včeraj ob 10:29
'IZKUPIČEK' PETKOVE AKCIJE POLICISTOV: Tako (pre)hitra sta bila največja prekrškarja (FOTO)
N.J.
-
22.4.2024 ob 17:28
Novo iz Slovenije
OBRAMBA PRED BURJO: Zasajenih bo več kot 64.000 dreves in skoraj 100.000 grmovnic (FOTO)
T.R.
-
včeraj ob 14:46
NEKATERE BOLNIŠNICE LANI Z IZGUBO: Kako pa sta poslovali Valdoltra in SB Izola?
T.R.
-
včeraj ob 11:42