S PALČICO POMAGALČICO ZBRALI 30.000 EVROV: Za šolnine dejavnosti otrok, ki so jih prizadele poplave

Koper

V društvu Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki so se že prvi dan po hudih poplavah, ki so prizadele večji del države odločili, da bodo donirana sredstva preusmerili v projekt Ujemi svoje sanje, s katerim želijo otrokom iz različnih ranljivih skupin omogočiti, da razvijajo svoje talente.

Sredstva bodo namenili otrokom s poplavljenih območij, ki bodo zdaj poleg materialnih dobrin potrebovali tudi druge oblike pomoči, kot so psihološka pomoč, pomoč pri plačilu enoletnih šolnin za glasbene, športne ali druge dejavnosti, s katerimi so se doslej ukvarjali. Pri tem se bodo povezali s šolami na najbolj prizadetih območjih, saj le-te najbolj poznajo stiske svojih učencev, sodelujejo pa tudi z lokalnimi društvi.

"Vse to na Obali v sklopu tega projekta že počnemo, zdaj pa ga bomo razširili še na območja, ki so bila v poplavah najbolj prizadeta. Veseli smo, da smo uspeli pri ljudeh vzpostaviti takšno zaupanje, da nas organizatorji dogodkov kar sami pokličejo in prosijo, ali bi sodelovali pri njihovih dobrodelnih akcijah. Nazadnje smo se pridružili ekipi bara Barba, ki je sinoči v Kopru organizirala dobrodelni koncert, izkupiček pa namenila našemu društvu," nam je povedala Larisa Štoka, prvi obraz Palčice pomagalčice, in dodala, da so nekaj dni pred tem sredstva zbirali tudi na tradicionalni šagri na Škofijah.

Objavil/a Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki dne Sreda, 16. avgust 2023

Na včerajšnjem dobrodelnem koncertu v Barbi so po besedah lastnika Danijela Koradina zbrali 3.031 evrov, k znesku pa so poleg nastopajočih in gostov prispevali tudi zaposleni, ki so se tisti večer odpovedali napitnini.

Tudi BARBA se pridružuje dobrodelnemu valu, ki je objel Slovence✨ DOBRODELNI KONCERT v BARBI ● TOREK 22.8.2023 Tako bomo...

Objavil/a Barba dne Četrtek, 17. avgust 2023

Na željo mamice dečka Urbana, za katerega so pred kratkim zbirali sredstva za zdravljenje redke bolezni, so presežek zbranih sredstev namenili za projekt Ujemi svoje sanje, doslej pa so za poplavljena območja zbrali nekaj več kot 30.000 evrov.

Objavil/a Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki dne Sobota, 19. avgust 2023

Že v soboto se obeta nov dogodek s humanitarno noto, saj bo na fjeri Pr Špeh v Sv. Petru potekal dobrodelni srečelov, zbrana sredstva pa bodo prav tako namenili otrokom iz poplavljenih območij.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija