ROK OVSENIK NA ČELO SONČNEGA KANINA: "Ima izkušnje tako iz smučarskih dejavnosti kot iz turizma"

Posočje

Na ponedeljkovi seji sveta javnega zavoda Sončni Kanin iz Bovca je ta izmed petih prijavljenih kandidatov za novega direktorja zavoda imenoval Roka Ovsenika. Izbiro mora potrditi še bovški občinski svet, kar naj bi se zgodilo predvidoma na seji konec marca, je za STA povedal predsednik sveta zavoda Miha Sotlar.

Priljubljeno smučišče Sončni Kanin

Na seji se je članom javnega zavoda predstavilo vseh pet kandidatov za delovno mesto direktorja zavoda. Enega kandidata so že na začetku izločili, saj ni ustrezal zahtevanim pogojem. Kandidati so pred svetom zavoda predstavili tudi svoje vizije razvoja Kanina v prihodnjih letih. Najbolj se je viziji, ki jo ima Občina Bovec s svojim podjetjem, približal prav izbrani kandidat, ki ima izkušnje tako iz smučarskih dejavnosti kot tudi turizma, je še povedal Sotlar.

Izbranega kandidata mora pred nastopom štiriletnega mandata potrditi še bovški občinski svet. Takrat bo svet opravil tudi drugo branje odloka o preoblikovanju javnega zavoda Sončni Kanin v javno podjetje z istim imenom. Če ga bodo svetniki potrdili in če bodo potrdili tudi predlaganega kandidata za direktorja, bo ta postal direktor javnega podjetja.

Razpis za direktorja Sončnega Kanina je bil tokrat objavljen že drugič. Po neuradnih informacijah naj bi izbrani kandidat sodeloval že na prvem razpisu konec lanskega leta. Nanj so se prijavili trije kandidati, pri čemer je eden takoj odstopil. Drugi, ki je bil potrjen, pa je po nekaj dneh prav tako odstopil, saj je ugotovil, da bi novo službo težko usklajeval z ostalimi obveznostmi. Na prvi razpis se je prijavil tudi sedanji v. d. direktorja Sončni Kanin Marijan Skornišek, ki pa nima zahtevane izobrazbe. Na ponovljeni razpis se ni prijavil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija