ROGLIČ ŽE TRENIRA! Toda ali bo nastopil na enodnevnih klasikah v Belgiji? (FOTO)

Svet

Primož Roglič se je po hudem padcu na dirki po Baskiji že vrnil v trenažni proces. Slovenski kolesarski zvezdnik tako že načrtuje nastop na enodnevnih klasikah v Belgiji, čeprav njegova pripravljenost, kot pravi šef ekipe Ralph Denk, še ni na najvišji ravni.

Omenjeni padec je nekoliko spremenil potek priprav na zanj osrednjo dirko sezone, Tour de France. Po predčasnem koncu dirke po Baskiji si bo morda moral poiskati dodatne tekmovalne izzive, a vodja ekipe Bora-Hansgrohe Ralph Denk vztraja pri začrtani poti.

"Valonska puščica in dirka Liege - Bastogne - Liege ostajata v programu, čeprav se zavedamo, da Primož morda še ne bo stoodstotno pripravljen za obe preizkušnji," je za britanski Guardian dejal Denk.

Ob tem je še dodal, da nekateri kolesarji ne potrebujejo nobenih dodatnih dirk, da se dobro pripravijo, pri čemer je posebej izpostavil Mathieuja van der Poela.

Denk je še povedal, da je navkljub Rogličevemu padcu dirka po Baskiji dala nekaj pozitivnih odgovorov. K temu je pripomogla predvsem Rogličeva zmaga v kronometru prvi dan dirke, saj so s tem v ekipi dobili potrditev, da so spremembe opreme šle v pravo smer, ter da je imel Roglič na voljo zelo hitro kolo.

Valonska puščica in dirka Liege - Bastogne - Liege bosta sicer na sporedu 17. oziroma 21. aprila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija