PROTI PRISTANIŠKI PELJAL PO ZADNJEM KOLESU: Star komaj 14 let; njegov motor pa namesto 25, kar 88 km/h!

Kronika

Policisti Policijske postaje (PP) Koper so v soboto, 6. julija, ob 22.40 zasegli moped 14-letnemu kršitelju iz okolice Kopra. Policista sta pri izvajanju nadzora cestnega prometa v centru Kopra opazila voznika mopeda, ki je peljal proti Pristaniški ulici po zadnjem kolesu s preveliko hitrostjo, zato sta ga ustavila. Zaradi suma, da moped presega največjo moč motorja ali največjo konstrukcijo hitrost, določeno v homologacijskih dokumentih vozila, je bil odrejen izredni tehnični pregled, ki je bil v nadaljevanju tudi opravljen. Tu so ugotovili, da moped dosega hitrost 87,7 km/h. Moped so mu zasegli. O postopku s kršiteljem ter o zasegu vozila bo obveščeno Okrajno sodišče Koper, oddelek za prekrške.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 152 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in osem tatvin, zaradi kršitve javnega reda in miru sta bili dve intervenciji.

Kraje in vlomi

Nekdo je vlomil v parkomat v Kopru in iz njega pobral denar.

V Postojni je nekdo ukradel električni skiro, vreden približno 440 evrov.

V Portorožu je nekdo ukradel električno kolo Hi-Bike enduro 8.0, metalne sivo-modre barve z oranžno-črnimi vzorci, vredno 2000 evrov.

Na cestah

Popoldan je Koprčan prijavil, da ga je na poti v Žusterno zadel v roko fant s skuterjem. Na kraju so policisti ugotovili, da je mladoletnik peljal električni skiro. Ker je med vožnjo uporabljal mobilni telefon, je zapeljal na nasprotni pas kolesarske steze in trčil v nasproti vozečega kolesarja. Kolesar se je pri tem lažje poškodoval, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal rezultat 0.60 mg/l. Mladoletniku sledi obdolžilni predlog, prijavitelju pa so izdali plačilni nalog.  

Ob polnoči so v Izoli ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 1.20 so dobili obvestilo, da pri Kozini (proti Ljubljani) po avtocesti vijuga osebni avtomobil. Policisti so ustavili 20-letnega voznika, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,11 mg/l. Odrejen hitri test za droge je odklonil, prav tako tudi strokovni pregled. Poleg tega so ugotovili, da je z bokom vozila oplazil odbojno ograjo, ker ni vozil po sredini. Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalni prehodi mej

Ob 23.50 so v Škofijah ustavili osebni avtomobil Renault laguna, ki ga je peljal 27-letni voznik iz Kranja. V vozilu je bilo pet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Policisti še obravnavajo zadevo, za voznika bo podana kazenska ovadba.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija