PROMETNI KOLAPS NA TRŽAŠKEM: Zaradi zaprtja avtoceste so po okoliških cestah nastajale kilometrske kolone (FOTO)

Trst

Zaradi zaprtja avtoceste je včeraj v Italiji na kraških cestah in na Obalni cesti nastal pravi prometni kolaps z dolgimi kolonami avtomobilov in drugih vozil, ki so bila namenjena v Trst oz. v smer Tržiča.

Po poročanju Primorskega dnevnika so pri Sesljanju zaradi del ob podrtju nadvoza zaprli avtocestni priključek v obe smeri. Celoten avtocestni promet domačinov, izletnikov in turistov je tako potekal po deželnih cestah in je nastal izrazit prometni zamašek. Že od jutranjih ur so poročali o kilometrskih kolonah na Obalni cesti v smeri Benetk, med Nabrežino in Sesljanom, pa tudi drugod, v bistvu po celotnem Krasu.

Kljub temu da so bili na delu redarji, policisti in osebje družbe Anas, pa je bilo za nastale razmere bolj malo pomoči. Deželne ceste namreč enostavno ne premorejo avtocestnega prometa. Zastoji in izjemno gost promet so povzročili val ogorčenja med vozniki, pa tudi med mnogimi domačini. Zaporo, ki je bila napovedana, so umaknili v zgodnjih ponedeljkovih jutranjih urah. Še štiri mesece pa bosta zaradi del zaprta sesljanski uvoz in izvoz, še poroča Primorski dnevnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  15 .04. 2024 ob  18: 44
-1
Ma vi ste tristo let za kačami. Danes poteka promet normalno.