PRIPRAVITE DEŽNIKE IN PELERINE: Padavine bodo od zahoda zajele večji del države

Slovenija

Našim krajem se od zahoda bliža vremenska fronta, ki sega od Skandinavije preko osrednjega dela stare celine vse do severne Afrike. Z jugozahodnikom doteka k nam zelo topel in vlažen zrak.

Današnji dan se je po nižinah pričel z meglo in nizko oblačnostjo. V večjem delu Slovenije lahko pričakujemo pretežno sončno vreme čez dan, vendar bo v zahodnih in deloma osrednjih regijah prevladovalo zmerno do pretežno oblačno vreme. Popoldne in v noči na torek se lahko z zahodne strani Slovenije pričakujejo krajevne plohe ali nevihte. Danes bo zaznamovala tudi visoka temperatura, saj se lahko najvišje dnevne temperature povzpnejo do 29 °C.

Jutri bo spremenljivo oblačno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami in nevihtami. Padavine se bodo dopoldne širile s severozahoda na večji del Slovenije. Na nekaterih območjih obstaja možnost kratkotrajnih nalivov in močnejših sunkov vetra. Popoldne se bo postopoma zjasnilo.

Sreda bo najbolj stabilen dan v tem tednu. Od zahoda se bo ponovno približala višinska dolina hladnega zraka, ki bo v drugi polovici tedna vplivala na vremenske razmere v naši regiji. Jugozahodni veter se bo postopno okrepil. V četrtek in petek se v zahodni polovici države pričakuje oblačno vreme z občasnimi padavinami. Na vzhodu Slovenije pa lahko pričakujemo več sonca in suhega vremena.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija