KRIMINALISTIČNA POLICIJA POTRDILA: Koprski požigalec v preteklosti na forenzični psihiatriji

Kronika

Koprski kriminalisti so prijeli osumljenca za požig, do katerega je prišlo pred desetimi dnevi na Vodopivčevi ulici v Semedeli. Gre za 38-letnika, doma z območja Kopra, ki ga sumijo več kaznivih dejanj, ki pa so še v fazi preiskave. Moški je bil včeraj priveden h koprskemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Spomnimo, 9. maja ob 4.07 so bili policisti obveščeni o požaru na Vodopivčevi ulici v Semedeli. Požar je uničil štiri avtomobile, motor in del stanovanjske hiše, ki je bila poškodovana do te mere, da je morala koprska mestna občina družini zagotoviti nadomestno namestitev. Stanovanje ni več primerno za bivanje. Škode je za 200.000 evrov.

Policisti so minuli konec tedna izsledili in prijeli 38-letnika, doma iz okolice Kopra, ki ga sumijo ne samo požiga v Semedeli, ampak več kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari na območju Kopra. Vsa kazniva dejanja so v fazi preiskave. Odvzeli so mu prostost in opravili hišno preiskavo, med katero so zasegli več dokaznih predmetov. Osumljeni je bil priveden h koprskemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Koprski policisti se zahvaljujejo vsem občanom, ki so jim priskočili na pomoč pri preiskavi kaznivih dejanj, so še sporočili s Policijske uprave Koper. 38-letniku zaradi povzročitve splošne nevarnosti grozi do pet let zapora. V preteklosti je že bil obravnavan zaradi hujših kaznivih dejanj zoper življenje in telo; tako naj bi leta 2016 v Zdravstvenem domu Piran 22-krat zabodel medicinsko sestro. 

Kriminalistični inšpektor s sektorja kriminalistične policije PU Koper Davor Tozan je danes v izjavi za medije o zaključeni preiskavi požara, do katerega je prišlo v začetku meseca, navedel kot verjetni motiv objestnost.

Ob preiskavah kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari na področju Semedele, Markovca in širšega območja Kopra pa je prepričan, da bodo uspeli kazniva dejanja dokazati. "Mislim, da bomo ta kazniva dejanja uspeli dokazati," je poudaril Tozon, ki je potrdil, da je osumljeni v preteklosti že bil obravnavan za hujša kazniva dejanja zoper življenje in telo, zaradi katerih mu je bil odrejen ukrep na forenzični psihiatriji v Mariboru.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Paperino |  20 .05. 2024 ob  17: 57
33
Noro je to, da je model 22 x zabodel človeka pred osmimi leti, in je že zunaj na svobodi.
zoran13 |  20 .05. 2024 ob  16: 18
10
Omenjena medicinska sestra, ki je delala v ZD Piran in bila v času službe večkrat zabodena, je na koncu dobila samo 50% zahtevane in pripadajoče odškodnine zaradi poškodb in trajne invalidnosti. Zaradi tega, ker so se takšna dejanja večkrat pojavljala, bodisi v fizični obliki bodisi kot verbalno nasilje, se sedaj zavzemajo, da bi bili takšni primeri obravnavani zelo strogo. Posebej tam, kjer gre za objektivno odgovornost delodajalca, saj bi moral zaščititi zaposlenega na delovnem mestu. Obenem pa lahko pogledamo v sosednjo Italijo, kjer je bilo v lanskem letu preko 1100 primerov smrtnih nesreč na delovnem mestu, ker je več kot 3 zaposleni na dan manj...
JKDWingChun |  20 .05. 2024 ob  16: 13
12
Valter! Ne more bit noben drug.