PRIJATELJSTVO, KI JE PRESEGLO OCEAN: Dopisujeta si že več kot 80 let (FOTO)

Svet

Leta 1938, ko sta bila Geoff Banks iz angleškega Devona in Celesta Byrne iz Teksasa v ZDA stara 16 let, je čez lužo romalo prvo pismo. Dopisujeta si še danes.

Geoff je bil tisti, ki je naredil prvi korak in povabil Celesto k dopisovanju. Kljub izbruhu vojne sta vzdrževala stik ter si izmenjevala svoje izkušnje in občutke v turbulentnih časih. Kasneje sta si pisala o službi, prijateljih, družini in odraščajočih otrocih, ter si izmenjevala fotografije in članke. Prvič sta se osebno srečala šele leta 2002, ko je Geoff obiskal New York.

Dolgoletno prijateljstvo ni nikoli prešlo v romantično ljubezen. Njuni otroci so jima kasneje pomagali prilagoditi načine komunikacije, kar je privedlo do hitrejše in zanesljivejše izmenjave informacij. V zadnjih letih zaupata tudi elektronski pošti, videoklicem in različnim aplikacijam na pametnih telefonih, kar omogoča pogostejše klepetanje.

Pogosto se srečujeta preko Zooma, saj njun slabši vid omejuje pisanje pisem. "Pogovori z njo mi prinašajo veliko veselja in zadovoljstva. Celesta je zelo zanimiva oseba," pravi Geoff. Celesta pa dodaja: "Res sva dobra prijatelja. Sva kot soseda, ki živita drug ob drugem vse življenje. Imava veliko skupnega, vendar vsak živi svoje življenje," poroča BBC.

Geoff in Celesta sta s svojo zgodbo dokazala, da lahko prijateljstvo, ki temelji na iskrenosti, zaupanju in medsebojnem spoštovanju, raste in cveti skozi desetletja. Njuno zgodbo bodo še naprej prepoznavali in občudovali ljudje po vsem svetu, saj je opomnik, da so odnosi, ki jih gradimo, ena najdragocenejših stvari v našem življenju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija