PRIČETEK SOJENJA ZA GROZLJIV UBOJ V REŠKI KAVARNI: Priča razkrila šokantne podrobnosti

Kronika

Na reškem županijskem sodišču se je začelo sojenje 37-letnemu Zagrebčanu Romanu Brnadi, ki je v začetku februarja v kavarni Pin v središču Reke ubil 68-letno Darinko Krivec, piše Novi list. Brnada, ki je reški javnosti znan po uličnem petju na Korzu, je nesrečnico dobesedno premlatil in jo, ko je nemočna ležala na tleh, najmanj desetkrat divje brcnil v glavo. Po krutem uboju, ki je pretresel vso Reko, je na policijsko postajo prišel povsem brez oblačil in umazan s krvjo.

Predsednica sodnega sveta Ika Šarić je ob prisotnosti sodnega izvedenca na današnjem prvem naroku najprej potrdila, da je Brnada sposoben sojenja, sam obtoženi pa je izjavil, da mu "terapija zelo pomaga v primerjavi s tem, kakršen sem bil".

Potem ko so mu prebrali obtožnico, iz katere je razvidno, da je bil v času hudega uboja, ki se mu očita, v neprištevnem stanju, je komentiral: "Ogorčen sem zaradi tega, kar slišim, da sem naredil v stanju neprištevnosti. Če lahko, bi bil raje tiho."

Še posebej pretresljivo je bilo pričevanje 24-letnega natakarja, ki je tisto nedeljo delal v dopoldanski izmeni. Mladenič je povedal, da sta se žrtev in njen morilec sprva normalno pogovarjala in pila čaj, nato pa se je Brnadovo razpoloženje nenadoma spremenilo.

"Glava mu je začela padati na mizo in spuščal je zvoke, kot da ga nekaj boli. Vprašal sem ga, ali naj pokličem rešilca, na kar se je burno odzval. Gospa mu je rekla, da sem v redu in da sem samo želel pomagati. Opravičil se je in rekel, da je v redu," se spominja natakar, ki je še vedno pod vtisom vsega, kar je videl.

Vse je kazalo, da se bo vse dobro izteklo, a ko sta žrtev in Brnada začela iskati denar, ki ga očitno ni bilo v njegovi denarnici, se je situacija zaostrila.

"Iz čistega miru, potem ko je znova delovalo, da mu je slabo, je skočil s stola in jo z rokama prijel za glavo. Postavil se je za njo, položil roke na vsako stran njenih ust in jih začel širiti. Zobje so ji izpadali. Obraz je imel tak, da sta se mu videli samo beločnici. Z nogo sem ga poskušal odriniti od nje. Priskočila sta tudi prijatelj in njegov kolega s psom. Bilo je grozno. Neopisljivo. Bili smo v šoku, a smo ju uspeli ločiti," je grozljivo dogajanje opisal 24-letnik.

"Šel sem ven, da bi poklical policijo, moj prijatelj pa je ostal notri, ko se je napadalec nenadoma vrnil do nje, jo porinil, da je padla za pult, nato pa je začel skakati po njej. Vse se mi je zameglilo, tresel sem se. Vsi smo bili v šoku. Nisem nor, da bi pristopil, bal sem se za lastno življenje. Zaprli smo vrata, da ne bi pobegnil, a mu je uspelo izvleči kljuko. Izstopil je z nekakšnim nasmeškom, kot da ni bil v svojem telesu, kot da sta dve različni osebnosti," je danes na sojenju povedala priča.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija