PRETRESLJIV UMOR 12-LETNICE: Njena najboljša prijateljica naj bi mlajšo vrstnico prepričevala, naj jo ubije

Kronika

Že včeraj smo poročali o grozljivem zločinu, ki se je zgodil v nemškem kraju Freudenbergu, ko so našli truplo 12-letne Luise, umora pa sta osumljeni njeni vrstnici. Motiv naj bi bil maščevanje.

Luisa iz Freudenberga je soboto preživela s svojo najboljšo 13-letno prijateljico, nato pa jo je policija našla zabodeno v gozdu. Kmalu zatem sta bili njena najboljša prijateljica in 12-letnica osumljeni umora.

Preiskovalci so glede vprašanja, zakaj je bila Luisa ubita, precej skrivnostni, saj gre za mladoletni osumljenki. "Motiv, da otroci nekomu škodijo, morda odraslim ni jasen," je dejal tožilec.

Neuradno naj bi Luisina najboljša prijateljica mlajšo vrstnico prepričevala, naj ubije Luiso. Sumi se, da je motiv za umor maščevanje.

Dekleta naj bi sosedje videli, kako skupaj hodijo proti gozdu. Po napadu sta se osumljeni dekleti vrnili v hišo Luisine najboljše prijateljice. Oče mlajše deklice, ki je osumljena umora, je povedal, da je kmalu po tem prišel po hčer, piše Bild.

Čez nekaj časa je najboljša prijateljica poklicala Luisine starše in jim povedala, da je Luisa peš odšla domov ob pol šestih in da sta se dogovorili, da jo pokliče, ko pride domov. Ker je ni, jih je poklicala, saj da jo zelo skrbi. Povedala je, da je Luiso večkrat klicala po telefonu, a se ni oglasila.

Ko so starši dekličino izginotje prijavili policiji ob 19.45, sta policistom postali sumljivi njeni prijateljici zaradi nasprotujočih si izjav. Ko so njeno truplo našli, so ju naslednji dan poklicali na zaslišanje. Dekleti so v ponedeljek pred starši in psihologi soočili z nasprotujočimi si izjavami, ki sta jih podali, nato pa sta zločin sami priznali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija