PRETRESLJIV UBOJ MALČICE V VRTCU: Vzgojiteljica zadušila otroka, krivdo poskuša naprtiti materi (VIDEO)

Kronika

Ukrajinska policija je aretirala vzgojiteljico nelegalnega vrtca, ki je osumljena uboja enoletne deklice. Do pretresljivega dogodka je prišlo 29. maja letos v kraju Zaporožje.

Vzgojiteljica, ki ni poklicala nujne medicinske pomoči, pred sodiščem zatrjuje, da je dala malčico spati, nato pa jo je našla mrtvo. Policija je prišla do videoposnetka varnostnih kamer iz vrtca, ki ga vzgojiteljica ni uspela izbrisati, na katerem se vidi, kako malčici zavezuje blazino okrog glave, da bi prenehala jokati, potem pa jo odnese v drugo sobo.

Kot je pred sodiščem povedala vzgojiteljica, naj bi deklico ugriznil eden od otrok. Ker ni prenehala jokati, pa jo je odnesla v drugo sobo.

Obdukcija je pokazala, da je malčica v določenem trenutku pričela bruhati, zaradi blazine bruhanja ni mogla izbljuvati, vdihnila ga je in se zadušila.

Tragedija se je zgodila uro za tem, ko je mati malčico odložila v varstvu in odšla v službo. Vzgojiteljica naj bi jo poklicala in ji dejala, da otrok ne diha. Prav tako naj vzgojiteljica ne bi poklicala nujne medicinske pomoči, temveč je to storila otrokova mati.

Sosedje so povedali, da je ilegalni vrtec obstajal že pet let pred grozljivim dogodkom in da se je pogosto iz zgradbe slišal otroški jok ter vpitje vzgojiteljice. Eden od sosedov naj bi ji zagrozil, da jo bo prijavil, naslednjega dne pa je pred svojimi vrati našel razrezane čevlje. To naj bi ga tako prestrašilo, da ni podal prijave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija