PREKLICANO SOJENJE ABRAMOVU ZA UMOR SVOJEGA DEKLETA: V igri naj bi bil nov odvetnik

Kronika

Celjsko okrožno sodišče je današnji začetek sojenja Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber v okolici Žalca leta 2015, preklicalo, saj je obtoženi preklical pooblastilo svojemu dosedanjemu odvetniku Mitji Pavčiču. Abramov naj bi za novega odvetnika pooblastil Borisa Grobelnika iz Ljubljane.

Abramov in Julija Adlešič

Grobelnik je bil sicer zagovornik Julije Adlešič v zadevi odrezana roka, v kateri je bil obtožen tudi Abramov. Oba sta krivdo priznala, senat Okrožnega sodišča Ljubljana pa ju je spoznal na kriva.

Na septembrskem predobravnavnem naroku v sojenju za umor nekdanjega dekleta pa Abramov krivde ni priznal. Abramov, ki je v priporu v Celju, trdi, da je takrat 24-letno dekle v hiši njenih staršev ustrelil po nesreči. Med čiščenjem avtomatske puške naj bi se mu ta sprožila.

Policijska preiskava dogodka je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, konec aprila leta 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 30 let zapora.

Kot je na naroku opozoril tožilec Gorazd Kacijančič, je Abramov, preden je poklical reševalce, odstranil nabojnik iz puške in jo nato še pospravil.

Avgusta leta 2020 je bil sicer Abramov obsojen na 16 mesecev zapora zaradi goljufije na račun staršev Sare Veber. Po obtožnici naj bi prosil Sarino mamo, naj vzame posojilo, ker naj bi potreboval denar za nakup vozila. Mama je zato najela bančno posojilo in ga skupaj s svojimi prihranki dala Abramovu. Ta pa vozila ni kupil in trdi, da je okrog 17.000 prejetih evrov dal Sari za poplačilo štipendije. Njeni mami naj bi vrnil le 1000 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  08 .03. 2022 ob  15: 59
ta že toliko časa meša karte, da na koncu bo še postal nedolžen in bo zahteval odškodnino