PREHRANJEVALNE SKRIVNOSTI LJUDI, KI SO DOČAKALI VEČ KOT 100 LET: Nikoli si ne bi mislili, da so imeli najraje ta živila

Trendi

Ljudi, ki so dočakali 100 let in več, so pogosto vprašali, kakšna je njihova prehrana. Pričakovani odgovori bi bili sadje, zelenjava ali na splošno uravnotežena prehrana. A so odgovori nekaterih precej bolj nepričakovani, celo nenavadni. V tem prispevku razkrivamo skrivnosten način prehranjevanja strostnikov, ki je pripomogel, da so dočakali zavidljivo starost.

1. Slanina

Susannah Mushatt Jones je živela 116 let. Bila je znana po tem, da je bil njen zajtrk sestavljen iz štirih trakov slanine, jajc in zdroba. Po besedah njene nečakinje je Susannah včasih "vzela zadnji trak slanine, ga zložila v prtiček, dala v žep in shranila za pozneje." Seveda je dejstvo, da je vsak dan spala približno 10 ur, morda tudi prispevalo k njenemu dolgemu življenju.

2. Surova jajca

Emma Morano, rojena leta 1899, ki je živela 117 let, je imela nenavaden način prehranjevanja, ki se je začel v njenih najstniških letih. Več kot 90 let svojega življenja je v svojo prehrano vključevala tri jajca na dan, od tega sta bili dve jajci surovi. Uživala je tudi v sladkanju s piškoti.

3. Čokolada

Najstarejša oseba, katere starost je bila dobro dokumentirana, je bila Jeanne Calment, ki je živela 122 let. Imela je aktiven življenjski slog in vozila je kolo do svojega 100. leta. Z veseljem je uživala čokolado, ki jo je vsak teden pojedla približno dva kilograma.

4. Suši

Misao Okawa je doživela 117 let in je verjela, da sta k njenemu dolgemu življenju prispevala dva glavna dejavnika, in to sta bila spanje in suši. Poleg tega, da je vsak dan spala vsaj osem ur, je Okawa uživala posebno vrsto sušija. To je bila skuša na rižu, kuhanem v kisu.

5. Sled

Hendrikje van Andel-Schipper je svoje dolgo življenje pripisovala uživanju surovega slanega sleda (riba) in pitju pomarančnega soka. Ko je bila stara 82 let, se je odločila, da bo po smrti svoje telo podarila znanosti. Doživela je 115 let.

6. Ocvrti piščanec in sladoled

Za Gertrude Baines, ki je živela 115 let, slanina ni bila dovolj. Njena stalna prehrana ni vključevala le hrustljave slanine, ampak tudi ocvrtega piščanca in sladoled. Po navedbah osebja iz doma za ostarele, je bila Baines skromna ženska, ki je rada gledala šov Jerry Springer.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija