PRAZNIČNE OKRASKE IZDELAJTE KAR SAMI: Tu je nekaj sijajnih in poceni idej za dekoracijo doma

Trendi

Imate že nekaj let približno enako praznično dekoracijo in bi jo radi nekoliko spremenili? Brez skrbi, tu je nekaj sijajnih in poceni idej za božično-novoletno okrasje doma. S temi doma izdelanimi okraski ne morete zgrešiti.

Suho sadje

Pomaranče in limone lahko narežete na rezine in jih posušite na zraku, kar bo vašemu domu dalo poseben vonj, nato pa jih na primer nataknete na smrečico, jih dodate kot element na adventnem venčku, kot okras na voščilnici, kot dodatek na zavitem darilu … Možnosti je ogromno in prepričani smo, da boste oblikovali dekoracijo, ki bo najbolj pasala v vaš dom.

Piškotki

Najboljše so seveda božično-novoletne oblike modelčkov za piškote, lahko pa uporabite katerekoli želite oziroma jih imate doma. Torej, najprej specite ogromno piškotov, potem pa veselo na delo! Na piškotke lahko na primer napišete imena vam dragih oseb ali sporočila za vaše bližnje. Pustite kreativnosti in domišljiji prosto pot.

Pom pom cofki

Morda ste pozabili nanje, ampak ja, pom pom cofki so še vedno hit. Izberete lahko na primer samo bele in spremenite svoj dom v belo božično pravljico. Če so vam všeč pisani okraski, lahko izdelate pom pome v različnih barvah. Potrebujete le volno, vilico in škarje. Za manjše cofke lahko uporabite desertno vilico, za še manjše pa viličko za fondi.

Cvetje

Če obožujete rastline, to pokažite s prazničnimi okraski. Odrezane šope cvetov lahko na primer uporabite namesto bunkic in ostalih okraskov na jelki. Božičnemu drevescu lahko dodate tudi liste, stebla … dovoljene so vse kombinacije, saj vsaka cvetlična dekoracija nosi odsev vaše zgodbe in bo zato videti lepa.

Papir

Glede na to, da vse manj uporabljamo papir, si verjetno niste mislili, da bi lahko bil material za izdelavo okraskov, a z malo papirja lahko delate čudeže. Lahko uporabite reklamne letake, star koledar, kolaž, stare novoletne čestitke, papir za zavijanje daril, časopise in revije, lahko pa tudi sami pobarvate papir in okraske nato izdelate iz njega. Variant je na pretek, izbira pa je odvisna od vaših želja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija