POZOR, NA PRIMORSKEM VEČ PONAREJENIH BANKOVCEV V OBTOKU: Policisti sporočajo serijske številke, preverite jih!

Kronika

Novogoriški policisti so novembra obravnavali več kaznivih dejanj ponarejanja denarja. Storilci so ponarejene bankovce največkrat unovčili v gostinskih lokalih v Novi Gorici, povečano število ponarejenih bankovcev pa so zaznali tudi v Idriji. Storilci so največkrat unovčevali bankovce za 50 evrov.

Kot so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, storilci unovčujejo predvsem ponarejene bankovce s serijsko številko S62716737274 in MB6666888880.

Ob tem svetujejo večjo previdnost pri sprejemanju plačil z gotovino. Po njihovih navedbah gre praviloma za storilce, ki s svojim videzom in obnašanjem ne vzbujajo pozornosti zaposlenih oz. organizatorjev javnih prireditev. Zelo pogosto neznanci opravijo nakupe cenejšega blaga oz. storitev, ki ga plačajo s ponarejenim bankovcem za 50 evrov v pričakovanju, da dobijo vrnjen čim večji preostanek denarja.

Zato vsem tistim, ki pri svojem delu poslujejo z gotovino, svetujejo, naj bodo še posebej pozorni na nepravilnosti na bankovcih in v vsakem primeru, ko se jim zdi, da so prejeli sumljiv bankovec, tega zadržijo in takoj obvestijo policiste. Priporočajo še, naj se z osebami, ki so prinesle ponarejene bankovce, ne prepirajo, pač pa naj si poskušajo zapomniti čim več podrobnosti.

Novogoriški policisti so sicer v enajstih mesecih letošnjega leta obravnavali 101 kaznivo dejanje ponarejanja denarja. Večino tovrstnih kaznivih dejanj so letos zaznali na območju policijske postaje Nova Gorica.

Za ponarejanje denarja ali njegovo unovčevanje je zagrožena zaporna kazen od šestih mesecev do osmih let.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija