POŽELJIVKE V SREDNJIH LETIH: Ste sigurni, da vam je žena zvesta, medtem ko ste pri mlajši ljubici?

Trendi

Moški, ki radi skočijo čez plot, imajo pri roki hitro razlago: evolucija me je prisilila. Zadnja leta velja teorija, da imajo moški ljubice, kjer jih je tako programirala narava oziroma evolucija, da iščejo plodne in mlajše maternice. Kaj pa ženske? Če moški zaradi evolucije tvega svoj zakon in družinsko življenje, kako evolucija vpliva na spolnost pri ženskah v srednjih letih?

Tudi ženske evolucija spodbuja k bolj aktivnemu spolnemu življenju, zato so v srednjih letih bolj poželjive, so dokazali znanstveniki na Teksaški univerzi. Ugotovili so, da so ženske v tridesetih in zgodnjih štiridesetih občutno bolj spolno aktivne kot mlajše ženske. Imajo več spolnih fantazij, prav tako so te bolj intenzivne kot pri ženskah med 18 in 26 letom starosti. Predvsem pa potrebujejo več seksa.

Moški spolni interes, ki se običajno meri s številom orgazmov tedensko, je najmočnejši v najstniških letih, nato pa se ustali na povprečno tri orgazme tedensko. Večina moških je spolno aktivna do svojega 70. leta.

Evolucija je ženske spodbudila k spolni aktivnosti na drugačen način. V preteklosti so ženske skrbele za otroke, ki pa so zaradi bolezni, stradanja, vojske umirali. Travma je pustila psihološki odtis, da mora ženska roditi čim več otrok. Zanositi pa je najlažje v mladih, zgodnjih dvajsetih letih, zato jim ni treba porabiti veliko časa za seks. Konec dvajsetih se možgani soočijo z dejstvom, da bo odslej težje zanositi, kar vpliva na ženske tako, da postanejo bolj poželjive in iščejo več spolnih odnosov.

Raziskavo so opravili na 827 ženskah, ki so izpolnile vprašalnik o svojih spolnih navadah. Izkazalo se je, da imajo ženske med 27 in 45 letom neprimerno več spolnih odnosov kot mlajše ali starejše vrstnice. Prav tako bolj pogosto fantazirajo o nekom drugem in ne o trenutnem partnerju.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija