POVEZAN S HAMASOM: V Bolgariji aretirali slovenskega državljana

Kronika

V Sofiji so na podlagi evropskega naloga za prijetje, ki ga je izdala Avstrija, aretirali 37-letnega slovenskega državljana, osumljenega kriminalnih aktivnosti in povezav s palestinskim gibanjem Hamas, je v petek sporočilo bolgarsko državno tožilstvo. Priprtje slovenskega državljana v Bolgariji je danes potrdila tudi slovenska policija.

Generalna policijska uprava (GPU) je pretekli konec tedna prejela obvestilo, da so v Bolgariji priprli slovenskega državljana, ki so ga iskali avstrijski pravosodni organi. Dodatnih podrobnosti zaradi varstva osebnih podatkov danes niso smeli podati.

Iz ministrstva za zunanje in evropske zadeve (MZEZ) so medtem sporočili, da o aretaciji niso bili obveščeni, prav tako pa po njihovih navedbah prijeta oseba Slovenije ni zaprosila za konzularno pomoč.

Po poročanju bolgarske tiskovne agencije BTA gre za 37-letnega slovenskega državljana, ki so ga identificirali kot E. A., sodišče v Sofiji pa še ni sprejelo odločitve o njegovi izročitvi Avstriji. Do izida postopka bo 37-letnik ostal v priporu. 

Bolgarska državna agencija za nacionalno varnost (SANS) je sporočila, da so Slovenca aretirali na podlagi evropskega naloga za prijetje, ki ga je izdalo tožilstvo v avstrijskem Welsu. Dodala je, da niso našli povezave med njegovimi domnevnimi kriminalnimi aktivnostmi in bolgarskimi državljani ali tujci, ki živijo na ozemlju Bolgarije.

Kako naj bi bil slovenski državljan povezan s Hamasom, ki ga EU obravnava kot teroristično organizacijo, zaenkrat še ni znano. Po navedbah državnega tožilstva v Sofiji so ga prijeli v okviru koordinirane akcije, v kateri je poleg SANS sodelovalo tudi bolgarsko notranje ministrstvo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  28 .11. 2023 ob  20: 21
Osama bin Laden,samomorilski pohodi z eksplozivom...
To je versko fanaticno gibanje ki dela teror okoli in uziva.
Zdej za primorsko ni panike tle smo bli vedno varni