POTREBUJETE NASVET POLICIJE V ČASU EPIDEMIJE? Vzpostavili posebno linijo in elektronsko pošto

Kronika

Za nami je še en sončen vikend in lepo vreme je mnoge privabilo na zrak. Gibanje ni prepovedano, če se držimo ustrezne razdalje in se družimo le s člani istega gospodinjstva. Koprski policisti so opozorili, da največ kršitev prihaja s strani mladih, zato apelirajo na starše, da se z njimi pogovorijo. Ker se na policijo obrača več prebivalcev v zvezi z vladnimi ukrepi za zajezitev epidemije novega koronavirusa, so vzpostavili posebno telefonsko številko, pišete pa jim lahko tudi po elektronski pošti. Za njune primere pokličite znano interventno številko 113.

"Opozarjamo, da se ne zadržujte na javnih mestih in površinah in da ne zapuščate območja občine, v kateri bivate, razen če imate zato upravičen razlog. Samo v primeru, da bomo vladno odredbo vsi dosledno spoštovali, lahko zajezimo in preprečimo širjenje virusa SARS-Cov-2, ki povzroča hudo bolezen covid-19," so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

"Staršem ponovno svetujemo, da se pogovorijo s svojimi otroki in jim predstavijo pomembnost odrejenih ukrepov. Ugotavljamo namreč, da so prav mladi tisti, ki največkrat kršijo prepoved združevanja," so dodali.

Policisti bodo še najprej dosledno ukrepali proti vsem kršiteljem prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah.

Potrebujete nasvet policije v času koronavirusa?

Da bi z nasveti pomagali ljudem, ki se zadnje dni pogosto obračajo na nanje z vprašanji o novih ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, so policisti vzpostavili posebno kontaktno telefonsko številko in e-naslov.

"Kontaktna telefonska številka je 01 514 70 01. Pokličete nas lahko vsak dan, tudi ob sobotah in nedeljah, med 7. in 19. uro. Lahko pa nam tudi pišete, in sicer na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si. Prisluhnili vam bomo in vam poskušali v čim krajšem času odgovoriti na vaša vprašanja, ki se nanašajo na delo policije, oziroma vam pomagati s koristnimi informacijami in nasveti," so zapisali.

Opozorilo! Za primere, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje policije, pokličite na telefonsko številko policije za klic v sili 113.

Kljub prepovedi kurjenja na Primorskem čez vikend več požarov

Čeprav je kurjenje v naravi prepovedano, nekateri še vedno ne spoštujejo tega ukrepa, med vikendom je tako večkrat zagorelo. V Koštaboni je v soboto popoldan 38-letniku zaradi vetra ušel ogenj iz nadzora. Pogorela je trava in robidovje, vendar škoda ni nastala. Gasilci so požar pogasili. Zaradi kršenja Odredbe o prepovedi kurjenja mu je bil izdan plačilni nalog, so sporočili koprski policisti.

V nedeljo dopoldan je na Fornačah kuril domačin. Gasilci so pogasili približno 200 kvadratnih metrov suhe trave, ki je zagorela, materialne škode ni bilo. Občinski redar je izvedel ukrep zoper kršitelja zaradi kurjenja v času prepovedi.

Na koncu Krajne vasi v Občini Sežana, kjer je divje odlagališče, je bil požar. Na kraj so napotili gasilce, ki so požar pogasili, materialna škoda ni nastala. Na kraju ni bilo nikogar, vzrok se še ugotavlja.

Popoldan je zagorelo v zagonu pri Postojni. Domačin je v gozdu kuril odpadno vejevje, pri čemer pa se je požar nekontrolirano razširil na podrast. Zgorelo je okrog 2,5 hektarja podrasti. Požar so pogasili gasilci PGD Postojna in Studeno. Materialna škoda ni nastala, v skladu z Zakonom o gozdovih bo podan predlog drugemu prekrškovnemu organu.

V nedeljo je nekdo kuril tudi v Piranu. Redarji in gasilci so ugotovili, da je bil manjši ogenj pri hiši, ki so ga pogasili.

V Planini pa so se vžgale saje v dimniku. Požar so pogasili.

Trije Srbi v Mercedesu kršili prepoved zbiranja

V nedeljo ob 11.40 so policisti v Luciji ustavili osebni avto, ki ga je vozil 26-letni državljan Srbije, v vozilu pa sta bila še dva potnika, oba državljana Srbije. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik neprijavljen prebiva v Luciji, en sopotnik pa pri sebi ni imel dokumenta, s katerim bi lahko policista potrdila njegovo identiteto.

Vsi trije so bili povabljeni na policijsko postajo, kjer so izvedli postopek zaradi kršitve Zakona o prijavi prebivališča in Zakona o tujcih. Voznik je vozil v času trajanja ukrepa prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju Slovenije. Vsi so kršili tudi Odlok Vlade RS o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja na javnem kraju. Izdani plačilni nalogi, zaseženo vozilo Mercedez, vozniku sledi še obdolžilni predlog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija