POŠTA SLOVENIJE NA GORIŠKEM POVEČALA POSLOVALNICO: To bodo delali v Kromberku

Goriška

Pošta Slovenije bo danes v Kromberku pri Novi Gorici odprla novo pretovorno pošto. Z investicijo so uredili prostor za paketno predelavo in skladiščenje ter nakladalno ploščad z dvižnimi mizami za razkladanje in nakladanje paketne tvarine. Za naložbo so namenili okoli 1,7 milijona evrov, so sporočili s Pošte Slovenije.

Kot so še pojasnili, so povečali prostore za medfazno skladiščenje večjih kosovnih pošiljk, palet in bele tehnike. Skupna površina pošte je pred investicijo obsegala 1013 kvadratnih metrov, zdaj pa se razteza na 3118 kvadratnih metrih, od česar je 1920 kvadratnih metrov površin za zaposlene in stranke.

Novi prostori so opremljeni s štirimi rampami za tovorna vozila in petimi izhodi za srednja in lahka tovorna vozila, s čimer bodo pospešili razkladanje in natovarjanje vozil.

Na Pošti pravijo, da je tako poskrbljeno tudi za večjo varnost zaposlenih in izboljšanje delovnih pogojev. Za premagovanje nivojskih razlik so vgrajeni dve desettonski in ena pettonska dvižna miza. Za sprejem in usmerjanje paketov so vgradili še krožni transporter v dolžini 14 metrov. Novi prostori so opremljeni tudi z devetimi informatiziranimi delovnimi mesti za sprejem in pripravo paketnih in logističnih pošiljk.

Pretovorna pošta Nova Gorica je ena od petih regijskih pretovornih pošt v državi, poleg tistih v Celju, Šenčurju pri Kranju, Kopru in Murski Soboti. Na njej izvajajo sprejem, dostavo in izročitev vseh vrst pošiljk, in sicer pisemske storitve za skoraj 10.000 gospodinjstev ter paketne storitve za skoraj 12.000 gospodinjstev v Novi Gorici in okolici.

Pretovorna pošta izvaja tudi logistične storitve za več kot 40.000 gospodinjstev na Goriškem, skladišči blago, poskrbi za prevoz blaga do poštnega logističnega centra ali druge pošte ter organizira prevoze med regijami. Trenutno ima 66 zaposlenih.

Nove poslovne prostore v Kromberku bosta danes predala namenu član poslovodstva Pošte Slovenije Vinko Filipič in direktor koprske poslovne enote Pošte Damjan Lah.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija