POSLOVIL SE JE PRIZNANI BRIŠKI VINAR EDI SIMČIČ: Bil je navdih, vir moči in zaupanja

Slovenija

V 91. letu starosti je umrl priznani briški vinar Edi Simčič, ustanovitelj vinske kleti iz Vipolž, ki nosi njegovo ime, poročajo mediji. "Bil si navdih, vir moči in zaupanja. Odprtih misli, drzen v vsem, kar si počel," je prek družnega omrežja Facebook sporočila njegova družina.

Edi Simčič je od 60. let prejšnjega stoletja z ženo Marico poleg dela v takratni Kmetijski zadrugi Dobrovo obdeloval še 3,5 hektara vinogradov. Leta 1989 so lastno vino prvič stekleničili in napolnili 3000 steklenic, je zapisano na spletni strani vinske kleti Edi Simčič.

V 90. letih je posel prevzel njegov sin Aleks, v zgodbo pa sta že aktivno vključena vnuka Jure in Jakob. "Da sta tvoja vnuka predana zemlji, ki nam jo sedaj zapuščaš, je v veliki meri tudi tvoja zasluga," je zapisala družina.

"Naučil si nas, kaj so vrednote. Da je treba biti iskren in obenem ponižen, gostoljuben in trmast, kadar je bilo to potrebno. Kažipot in rama, na katero smo se lahko vedno naslonili. Tudi v trenutkih, ko je bilo težko, si s svojim optimizmom znal pokazati pravo smer," so poudarili.

Bil si navdih, vir moči in zaupanja. Odprtih misli, drzen v vsem, kar si počel. Avantgarden, vizionar, zvest zemlji in...

Objavil/a Edi Simčič wines dne Nedelja, 7. julij 2024

Vinarstvo Edi Simčič ima danes na 13 hektarjih 90.000 trt in letno pridela 65.000 steklenic vina, je še zapisano na spletni strani vinarstva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija