POSLANCI DANES O DRUŽINSKEM ZAKONIKU: Čigavo podporo imajo istospolne zveze?

Slovenija

Poslanci bodo redno septembrsko plenarno zasedanje sklenili z glasovanjem o več opozicijskih zakonskih predlogih, pa tudi o vladnem predlogu družinskega zakonika. Ta sledi odločbi ustavnega sodišča in prinaša izenačitev partnerjev v istospolnih in raznospolnih zvezah, vključno z možnostjo posvojitve otrok.

Razprava o vladnem predlogu družinskega zakonika je sicer v DZ pretekli teden dvignila nemalo prahu, a se mu obeta podpora koalicijskih Gibanja Svoboda, SD in Levice. V koaliciji tako med drugim poudarjajo nujnost odprave diskriminacije istospolnih parov, v opozicijskih SDS in NSi pa predlaganim spremembam nasprotujejo.

Še pred glasovanjem pa DZ med drugim čaka tudi obravnava predlogov novel zakona o državnem tožilstvu in o medijih, ki jih je v parlamentarni postopek vložila opozicijska SDS.

Na poslanskih klopeh bo tudi predlog sprememb zakona o poslancih, ki ga je v parlamentarni postopek vložil državni svet.

Med mandatno-volilnimi zadevami pa poslance čaka tudi ustanovitev ustavne komisije, ki se bo ukvarjala s predlogom ustavnih sprememb. Te je v parlamentarni postopek vložila koalicija in prinaša umik imenovanja sodnikov iz državnega zbora in v roke predsednika republike.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  04 .10. 2022 ob  13: 25
Kriminalci, otroke samo heteroseksualnim zvezam!