PORSCHE KOPER PREDAL VOZILO AUDI A5 SREDNJI TEHNIŠKI ŠOLI KOPER! Dijaki se veselijo izpopolnjevanja znanja (FOTO, VIDEO)

Koper

Porsche Koper je z namenom kvalitetnega izobraževanja v programu avtoservis na Srednji tehniški šoli Koper (STŠ Koper) za nekaj let predal Audi A5 Sportback z vso opremo. Tako bodo lahko dijaki raziskovali najbolj napredne in moderne tehnologije, izvajali vzdrževanje in popravila. Vozilo sta v roke ravnatelju STŠ Koper Iztoku Drožini predala vodja prodaje in namestnik direktorja podružnice Porsche Koper Matjaž Mlakar in Robert Babič, vodja servisa pri Porsche Koper.

Porsche Koper je skupaj z znamko Audi pred nekaj dnevi, v sklopu programa Powered by Porsche Slovenija, predal v učne namene za nekaj let vrhunsko vozilo Audi A5 Sportback Srednji tehniški šoli Koper (STŠ Koper), za izobraževanje pri programu avtoserviser. Srednja tehniška šola Koper je tako bogatejša za vrhunsko opremljeno šolsko vozilo Audi A5 sportback 3.2 TFSI quattro, na katerem bodo dijaki lahko izpopolnjevali svoje znanje na najbolj sodobnem vozilu, opremljenim s skoraj vso opremo in vrhunskim zmogljivim 6-valjnim bencinskim motorjem.

Dijaki programa avtoserviser bodo na vozilu lahko delali pri praktičnem pouku z mentorjema Markom Škerjancem in Robertom Rečnikom. Vsi predstavniki šole in dijaki so bili nad novo pridobitvijo izjemno navdušeni in se veselijo izobraževanja na njem. Dijaki STŠ Koper so nedolgo tega obiskali prestolnico Audija, kjer so si v tovarni ogledali proizvodnjo avtomobilov, z obiskom sodobnega Audi muzeja pa so se sprehodili skozi zgodovino znamke Audi. (1)

Znanje avtoservisnih tehnikov se hitro stopnjuje, saj je vedno nekaj novega. Velik izziv predstavljajo električni avtomobili, ki so vse pogostejši na naših cestah. Znamka Audi ima v ponudbi številne električne avtomobile, pred kratkim so pri znamki predstavili vrhunska električna modela Audi Q4 e-tron in Audi Q4 e-tron Sportback.

Vodja prodaje in namestnik direktorja podružnice Porsche Koper, Matjaž Mlakar, je ob predaji vozila povedal: "V naši branži smo tesno povezani s tehnološkim napredkom, zato je naša prihodnost odvisna tudi od mladih, ki se danes učijo za te poklice. Zanimanje za poklice, kot so avtomehanik, avtoklepar, avtoelektronik, je nekoliko v upadu, potreba po novem znanju s teh področij pa vsak dan večja. V Porsche Koper mladim že zdaj omogočamo opravljanje praktičnega pouka in vajeništva. Ker se čutimo močno povezani z lokalno skupnostjo, smo se odločili, da bodočim avtoserviserjem na Srednji tehniški šoli Koper z namenom učenja predamo šolsko vozilo Audi A5 Sportback. Cilj celotne zgodbe je prispevek k popularnosti poklica avtoserviser, vzpostavljanje odnosa lokalnega servisnega partnerja z mlado generacijo bodočih strokovnjakov in vzpostavitev še boljših temeljev za nadaljnje sodelovanje."

Vodja servisa pri Porsche Koper, Robert Babič, je dodal: "Danes smo prišli k vam, da vam v učne namene predamo naše šolsko vozilo Audi A5 s 6 valjnim motorjem in vso opremo. Na tem vozilu so se izobraževali naši najboljši strokovnjaki: mehaniki, servisni tehniki, diagnostiki, vodje mehanične delavnice, kleparji in ličarji. Danes to čudo tehnike predajamo vam, našim mladim upom. Kot vodja servisa Porsche Koper vam želim sporočiti, da je poklic, za katerega ste se odločili, pri nas izjemno pomemben in cenjen. Upam, da boste znali uporabiti svojo radovednost in energijo za to, da boste nekoč odlični v svoji stroki. Morda pa tudi v naših vrstah."

Ravnatelj Srednje tehniške šole Koper, Iztok Drožina, se je predstavnikom podjetja Porsche Koper iskreno zahvalil in pojasnil, da bo nova pridobitev dijakom STŠ Koper zagotovila spoznavanje najbolj modernih tehnologij, sklopov in komponent na avtomobilu najvišjega cenovnega razreda. Povedal je tudi, da bodo na vozilu opravljali vzdrževanja, popravila in izvajali vaje najrazličnejših elementov podvozja, zavornega sistema ter pogonskega sklopa.

Audi - preverite trenutno najbolj priljubljene modele:

- Audi A3 zaloga

- Audi A6 zaloga

- Audi Q3 zaloga

- Audi Q5 zaloga