POPOVIČ V ZADEVI LIBERTAS KRIVDE NI PRIZNAL: Pozval, da se iz postopka izloči celotno koprsko sodišče

Kronika

Na Okrožnem sodišču v Kopru je danes potekal predobravnavni narok za prodajo nepremičnine Libertas, s katero naj bi nekdanji koprski župan Boris Popovič oškodoval Mestno občino Koper. Popovič krivde ni priznal in je trdil, da ne razume obtožnice za dogajanje leta 2012, saj po njegovem do oškodovanja niti ni moglo priti.

Mestna občina Koper je namreč po osmih neuspelih dražbah družbi Grafist neposredno prodala nekdanja skladišča soli Libertas za 414.527 evrov. Nepremičnina naj bi bila sicer prvotno ocenjena na okoli milijon evrov, po vsaki neuspeli dražbi pa se je njena cena spustila.

Koprska občina je nepremičnino v letošnjem letu od Grafista ponovno odkupila po uveljavljeni predkupni pravici, zanjo pa plačala ravno toliko za kolikor jo je prodala pred osmimi leti.

Popovič je zato prepričan, da do oškodovanja koprske občine sploh ni prišlo. Poudaril je, da mu ni jasno, kako bi lahko družbi Grafist omogočil pridobitev premoženjskih pravic v višini 69.000 evrov.

"Ni mi jasno, kako je tožilstvo lahko izračunalo škodo, ki sploh ni nastala, saj je nepremičnina ponovno v rokah Mestne občine Koper," je dejal Popovič.

Popovičeva odvetnica Katarina Mervič je opozarjala, da niso izpolnjeni znaki kaznivega dejanja. Skupaj s Popovičem sta zato sodišče pozvala, naj umakne obtožbo zoper njega in dva soobtožena. Predlagala je tudi izločitev dokazov, v primeru, da bi sodišče temu predlogu ugodilo, pa tudi izločitev sodnika Mateja Štrosa.

Ob koncu predobravnavnega naroka sta pozvala tudi, da se zaradi zagotovitve nepristranskega sojenja iz postopka izloči celotno koprsko sodišče in se primer dodeli drugemu.

ZAČENJA SE KURILNA SEZONA: Tukaj so razlogi za prehod na toplotno črpalko

Oskrba s toploto je v našem življenju zelo pomembna Ko vstopimo v hladno okolje, naše telo prerazporedi kri do trupa in tako ščiti ter ohranja toploto vitalnih organov. Hkrati telo omejuje pretok krvi v kožo, kar pomeni, da lahko dlje časa zadržimo več notranje toplote.

Koprsko tožilstvo Popoviču v obtožbi zaradi spornega nakupa nekdanjih skladišč soli Libertas očita zlorabo uradnega položaja, soobtoženima direktorju Grafista Branku Vidoviču pomoč pri zlorabi položaja ter nekdanji občinski predstojnici urada za nepremičnine na koprski občini Maji Šviligoj Cernaz pa nevestno delo v službi. Slednja sta na predobravnavnem naroku letošnjega oktobra krivdo za očitani kaznivi dejanji že zanikala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija