PONUDNIKI ŠTUDENTSKE PREHRANE V TEM LETU: Na Primorskem je šest novih

Koper

"S 1. januarjem so v sistem subvencionirane študentske prehrane vstopili novi ponudniki subvencionirane študentske prehrane. Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) smo si ves čas prizadevali za povečanje števila ponudnikov in veseli nas, da je na Primorskem prišlo do pozitivne spremembe ter da bodo študentom v letu 2024 na voljo novi ponudniki subvencionirane študentske prehrane," so sporočili s ŠOUP.

Na ŠOUP so zagovorniki pestrosti obrokov za študente in čim večjega števila ponudnikov študentske prehrane. Ob tem želijo poudariti tudi, da si prizadevajo za povečanje števila ponudnikov subvencionirane študentske prehrane izven študijskih središč. Subvencionirana študentska prehrana je ena temeljnih in zelo pomembnih pravic, ki vsem študentom omogoča en topel, polnovreden obrok dnevno. Na Primorskem je v letu 2024 prisotnih 32 gostinskih lokalov, ki nudijo t. i. 'študentske bone', od tega dva, ki ponujata dostavo na dom.

Višina subvencije z novim letom ostaja enaka, to je 3,86 evra.

Vse informacije glede subvencionirane študentske prehrane, kot so podatki o ponudnikih (kontakti, menuji, navodila za pot do izbrane lokacije itd.), najdete na spletni strani.