POLJAKINJE PRVE TEKMICE SLOVENK V LODŽU: Naše odbojkarice bodo v kvalifikacijah za olimpijske igre nastopile prvič

Slovenija

Slovenske odbojkarice bodo v kvalifikacijah za olimpijske igre nastopile prvič. Doslej naša dekleta priložnosti, da bi se podala v boj za nastop na olimpijskem turnirju, še niso imela, visoka uvrstitev na svetovni lestivici pa jim je tokrat le prinesla obračune na najvišji ravni.

Varovanke Marca Bonitte, ki smo jih v letošnji sezoni prvič spremljali na evropskem prvenstvu v Belgiji, bodo kvalifikacije, ki jih bo med 16. in 24. septembrom gostil poljski Lodž, začele z dvobojem s favorizirano Poljsko, zatem pa jih čakata še težki tekmi proti Italijankam, sicer bronastim z lanskega svetovnega prvenstva ter aktualnim olimpijskim prvakinjam Američankam. Tekmice Slovenk v kvalifikacijski skupini C bodo še Nemke, Tajke, Južnokrejke in Kolumbijke.

Slovenski selektor Marco Bonitta napoveduje dobro igro in poudarja, da se njegova dekleta izziva že zelo veselijo: "Za nas bo to druga priložnost, da igramo proti najboljšim ekipam na svetu, še posebej neevropskim kot so ZDA, Južna Koreja in Kolumbija. Ekipa se veseli te priložnosti in se je pripravljena dokazovati, saj na evropskem prvenstvu nismo dosegli svojega cilja. A vemo, da smo sposobni igrati dobro skozi celotne tekme in ne le v določenih trenutkih. Veliko smo delali na telesni moči in tudi na uigravanju, saj smo morali izboljšati naš emotivni pristop k igri, še posebej v zaključkih nizov. Prepričan sem, da bomo imeli priložnost igrati na najvišji ravni, ki smo je v tem trenutku sposobni."

Njegove besede potrjuje tudi kapetanka reprezentance Saša Planinšec: "Čakajo nas zelo težke tekme proti zelo kakovostnim nasprotnikom, ampak mislim da so to tekme, zaradi katerih igramo odbojko. Komaj čakam, da se pomerimo z državami, s katerimi se ponavadi nimamo priložnosti srečevati. Imele smo nekaj časa, da smo se spočile in se posvetile določenim elementom v svoji igri. Pripravljene smo na nastop na Poljskem. Mislim, da imamo v skupini nekatere nasprotnice, proti katerim je zmaga mogoča in v to verjame celotna ekipa. Naredile bomo vse, da bomo to dosegle."

Slovenke so priprave na kvalifikacije za olimpijske igre opravile v Italiji, na Poljsko pa so po besedah podajalke Sare Najdič odpotovale z željo, da se prikažejo v najboljši luči: "Deset dni smo se pripravljale v Raveni in vsekakor bomo na Poljskem skušale igrati vsaj na ravni, kakršno smo prikazale na evropskem prvenstvu oziroma še na višji ravni. Osredotočile se bomo na vsako tekmo posebej, ne morem sicer reči, da tudi na zmago, saj vemo, v kakšni skupini igramo. A cilj je prikazati najboljšo igro."

V skupini A v Ningboju na Kitajskem bodo igrale Srbija, Mehika, Dominikanska republika, Češka, Nizozemska, Kanada, Kitajska in Ukrajina, v skupini B v Tokiu na Japonskem pa se bodo za dve mesti, ki vodita na olimpijski turnir v Parizu, merile reprezentance Belgije, Bolgarije, Turčije, Portorika, Brazilije, Argentine, Japonske in Peruja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija