POLICIST V ISTRI PRETEPEL NAJSTNICO V LISICAH: "Z glavo je udarjala v mizo in omaro", trdi policijsko poročilo

Kronika

Pretresljiva zgodba o policijskem nasilju prihaja iz Istre. Včeraj so pred sodiščem v Pulju zaslišali zdravnico, ki je kritične noči prišla v policijsko celico, kjer je bila pridržana 18-letnica, da bi jo pregledala. Dekle naj bi ji povedalo, da so jo pretepli policisti. Zaslišan je bil tudi sodni izvedenec sodne medicine Ilija Kučinar, ki je povsem ovrgel trditve policistov, da se je dekle poškodovalo samo, poroča Glas Istre.

V času dogodka komaj 18-letno dekle iz Pulja je bilo pred kratkim pred sodiščem oproščeno obtožb, da je policistu, ki jo je pretepel, ko je bila zvezana v lisicah, grozila s smrtjo. Včeraj se je pred puljskim sodiščem nadaljevalo sojenje policistu.

Gre za 40-letnega hrvaškega policista iz PU Brodsko-Posavska, ki je bil v času incidenta konec leta 2019 na dolžnosti v PU Istarska. Najstnico iz Pulja naj bi pretepel, medtem ko je bila v lisicah, pred tem pa je kršila javni red in mir.

Policistu očitajo, da ji je povzročil hude telesne poškodbe in poskušal svoje dejanje prikriti.

Sodišče je včeraj zaslišalo zdravnico, ki je bila poklicana kritične noči, da bi pregledala poškodovano najstnico, ki je bila v celici v pridržanju. Zdravnici je potožila, da so jo pretepli policisti. Zaslišan je bil tudi izvedenec sodne medicine, ki je izključil možnost, da bi dekletove poškodbe nastala na način, kot ga je opisala policija – torej, da je z glavo udarjala v mizo in omaro.

Sodni izvedenec je ugotovil, da gre za poškodbe, ki so nastale lahko samo z udarcem s pestjo, s pokrčenim komolcem ali pokrčenim kolenom.

Na naslednji sodni obravnavi bodo zaslišali tudi dekle.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  11 .11. 2022 ob  16: 31
Ce nas kontrolirajo na vsakem koraku s kamerami, zakaj niso namescene na vseh policijskih postajah, v vsaki sobi in tudi tisti za zaslisanja?