POL MILIJONA ZA NOVO ŠPORTNO INFRASTRUKTURO: Župan Korenika pred občinske svetnike z novo investicijo

Piran

Piranski občinski svetniki bodo na julijski seji odločali tudi o investiciji občine v izgradnjo dodatnega malonogometnega igrišča in tekaške steze v Športnem parku Lucija. Projekt obsega med drugim tudi ureditev trim steze z orodji in nakup premičnih montažnih tribun, sofinanciralo pa naj bi ga Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. 

Občina Piran in Športni in mladinski center Piran sta podala pobudo za širitev Športnega parka Lucija z dodatnim malonogometnim igriščem ter ureditvijo tekaške steze na območju, kjer se nahaja obstoječe malonogometno igrišče z umetno travo. Poseg obsega ureditev ustrezne razsvetljave, ureditev odvodnjavanja in odvajanja odpadnih vod, ureditev tlakovanih površin in poti znotraj območja, ureditev trim steze z orodji za raztegovanje, nakup premičnih montažnih tribun in ograditev obravnavanega območja. Investicija predvideva tudi ureditev dostopnosti za funkcionalno ovirane.

Občina Piran si nadeja pridobiti nepovratna sredstva s prijavo investicije na javni razpis za izbor sofinanciranja investicij v športno infrastrukturo v letu 2024, ki ga je objavilo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. Investicija je ocenjena na 556.495,00 evrov oziroma 651.784,70 evrov z DDV, od tega naj bi občina prispevala približno 400.000 evrov.

"Projekt predstavlja veliko dodano vrednost k obogatitvi ponudbe športne infrastrukture, zato spada med prioritete v tem proračunskem letu. Projekt se želi izvesti tudi v primeru, če se ne uspe pridobiti pričakovanih sredstev Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport," je zapisano v gradivu.

Zato župan občinskemu svetu predlaga v sprejem dodatni sklep, s katerim bi župana pooblastil, da v takem primeru s prerazporeditvijo nad 20 odstotkov izhodiščne vrednosti projekta v veljavnem proračunu zagotovi potrebna sredstva za izvedbo projekta. Glede na vrednost iz investicijske dokumentacije, bi bilo potrebno v ta namen prerazporediti 119.884,70 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Iniciativa za pravičen Piran |  24 .06. 2024 ob  09: 40
15
To bo vreča brez dna...nikoli ne bo konca. Vmes bo pa marsikaj še bolj propadlo in nazadovalo.