POGOLTNIL JE 48 VREČK KOKAINA: Sledili so grozni učinki (FOTO, VIDEO)

Svet

Luke Himes, rojen v Ohiu, je v podcastu What Was That Like delil svojo pretresljivo izkušnjo, ko je zaradi obupne potrebe po denarju pogoltnil 48 vrečk kokaina. Njegova zgodba razkriva nevarnosti in posledice njegovega dejanja.

Luke Himes

Luke je odraščal v krščanski družini in se po odhodu na kolidž začel zanimati za droge. Želel je "razširiti svoja obzorja", zato je preizkusil marihuano, MDMA, LSD in gobe. "Marihuana me je naučila introspektivnosti," pravi Luke. "MDMA me je naučil občutiti svoje telo." Po diplomi leta 2015 je začel delati v naftni industriji, a je zaradi krize v industriji kmalu zaslužil zelo malo, kar je komaj zadoščalo za mesečne obroke študentskega dolga v višini 1.200 dolarjev. V obupu zaradi denarnih težav se je odločil za hiter zaslužek s prodajo drog. V Panami je kupil 285 gramov kokaina za približno 1.600 dolarjev in ga načrtoval pretihotapiti nazaj v ZDA. Kokain je razdelil na 48 vrečk, ovitih v lateks, ki jih je nato pogoltnil. Čeprav je po prihodu v ZDA ostal neopažen, so se kmalu začele pojavljati bolečine in tresenje v njegovem telesu.

Ko je ena od vrečk počila in kokain vstopil v njegov sistem, je Luke začutil evforijo. Vedel je, da je v resnih težavah, zato je poklical reševalce. V bolnišnici so mu odstranili vrečke iz črevesja s pomočjo laparotomije. Po operaciji je padel v 10-dnevno komo, med katero je imel halucinacije, da živi različna življenja, vključno z brezdomstvom in življenjem v skupnosti na drevesu. Po prebujenju iz kome je potreboval čas za okrevanje. Izgubil je 18 kilogramov in bil izredno šibek. Na začetku ni mogel samostojno na stranišče in vedno mu je bilo hladno. Po izpustu iz bolnišnice je zaradi svojega dejanja preživel 21 mesecev v zaporu, kjer se je izobraževal in pomagal drugim zapornikom. Danes dela kot pomočnik na naftni ploščadi in se trudi izboljšati svoje finančno stanje na zakonite načine. Svojo zgodbo deli v upanju, da bo pomagala drugim.

"V kolikor imate težave zaradi uporabe prepovedanih drog, se lahko obrnete na Centre za preprečevanje in zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog, kjer se lahko vključite v vzdrževalni substitucijskih program, program (ambulantne) detoksikacije in v psihosocialno obravnavo. Programi zmanjševanja škode na področju prepovedanih drog v okviru dnevnih centrov in terenskega dela izvajajo različne nizkopražne storitve za aktivne uporabnike prepovedanih drog. Nudijo psihosocialno svetovanje, praktično pomoč in podporo pri vključevanju v vsakdanje življenje. Izvajajo tudi storitev zamenjave sterilnega pribora za varno uporabo drog, razdeljujejo sanitetni material in kondome ter ob tem svetujejo o zmanjševanju tveganjih vedenj, povezanih z uporabo prepovedanih drog in tveganim spolnim vedenjem. Obrnete se lahko tudi na Programe na področju socialne rehabilitacije zasvojenih. Programi so namenjeni celostni obravnavi oseb, ki po procesu zadavljenja zasvojenosti ali samostojno vzpostavljeni abstinenci od drog, potrebujejo pomoč pri ponovnem vključevanju v socialno okolje ter vzpostavljanju temeljev za trajno abstinenco in stabilno življenjsko orientacijo. Programi se odvijajo v dnevnih centrih, terapevtskih skupnostih, komunah ali pisarnah za svetovanje in informiranje", piše na spletni strani NIJZ.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija