PODROBNOSTI PROMETNE NESREČE S SMRTNIM IZIDOM: Vozilo zdrsnilo z razmočene ceste, voznik pri izstopanju iz avta padel v globino

Kronika

Zjutraj smo poročali o prometni nesreči, ki se je v minuli noči zgodila na cesti Vintarjevec–Ravni Osredek v občini Šmartno pri Litiji. Voznik osebnega avtomobila je zapeljal z vozišča, vozilo pa je obstalo naslonjeno na drevo. Gasilci so ob prihodu voznika našli v globeli. Reševalci so poškodovanega voznika oživljali, a je ta umrl, je sprva poročal državni center za obveščanje.

Fotografija je simbolična. 

Z ljubljanske policijske uprave so kasneje sporočili podrobnejše okoliščine nesreče. V njej je umrl 77-letni moški iz okolice Ljubljane, ki je po doslej zbranih obvestilih z avtomobilom vozil po makadamski gozdni cesti od kraja Kot proti kraju Ravni Osredek. Pri tem je vozilo na razmočenem vozišču zdrselo preko levega roba vozišča čez previs in obstalo naslonjeno na drevo.

Pri izstopanju iz avtomobila je voznik padel po strmem pobočju približno 50 do 60 metrov v globino. Zaradi poškodb ob padcu je kljub oživljanju na kraju nesreče umrl. Po dosedanjih podatkih dogodek nima znakov kaznivega dejanja.

Gasilci prostovoljnih gasilskih društev Litija in Kostrevnica so zavarovali kraj nesreče in vozilo povlekli nazaj na vozišče.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija