PO VČERAJŠNI TARČI ZAVRŠALO NA DRUŽBENIH OMREŽJIH: "Hvala lepa vsem za to dokaj bizarno soočenje" (VIDEO)

Slovenija

Po včerajšnjem milo rečeno nenavadnem soočenju na nacionalni televiziji, kjer so se v oddaji Tarča še zadnjič pred nedeljskim referendumom "soočili" zagovorniki in nasprotniki novele zakona o vladi, je završalo na družbenih omrežjih. Mnenja so seveda različna, večini mnenj komentatorjev pa je skupno eno - "tako bizarne oddaje, kakršna je bila sinočnja Tarča, še nismo gledali". 

V soočenju so mnenja soočili vsi, ki so se kot organizatorji vključili v kampanjo. Politične stranke so poleg Branka Grimsa (SDS) zastopali še Urška Klakočar Zupančič (Gibanje Svoboda), Dominika Švarc Pipan (SD), Luka Mesec (Levica), Marko Balažic (SLS) in Boštjan M. Turk (Nova ljudska stranka Slovenije). V soočenju so sodelovali tudi Aleš Primc (Združenje Gibanje za otroke in družine), Andrej Umek (Zbor za republiko - inštitut za analize in dialog) in Vili Kovačič (Društvo Davkoplačevalci se ne damo).

Zagovorniki zakona predvsem izpostavljajo, da si je vsaka vlada do zdaj lahko delo organizirala sama, nasprotniki pa trdijo, da gre za nepotrebno širitev in zapravljanje davkoplačevalskega denarja.

Sprememba zakona o vladi predvideva reorganizacijo nekaterih ministrstev in ustanovitev treh novih. Vlada bi ustanovila ministrstvo za solidarno prihodnost, ministrstvo za podnebje in energijo. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pa bi se razdelilo na dva resorja, in sicer za vzgojo in šolstvo ter ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Poleg tega bi se nekatera ministrstva preimenovala, spremenile bi se tudi nekatere pristojnosti posameznih resorjev. Pod okrilje gospodarskega ministrstva bi tako prešel šport, ministrstvo pa bi se preimenovalo v ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. Zdajšnje ministrstvo za okolje in prostor bi se preimenovalo v ministrstvo za varstvo narave in prostor, zunanje ministrstvo pa v ministrstvo za zunanje in evropske zadeve.

V burnem soočenju je največ pozornosti požela predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, ki je v nekem trenutku 'zaradi nekulturne razprave' nasprotnikom zakona dejala:

"Pred sabo imam cvetober klenih mož, katerih besede in dejanja dejansko temeljijo na ksenofobiji, homofobiji, delno mizoginiji in pa epistemofobiji. Dragi moji gospodje, to ste vi. Poglejte si svojo podobo. Tukaj sedite in zganjate propagando, ki ne spada več v ta čas." 

Primc se je na njene besede odzval z ogorčenim "halo", Boštjan M. Turk pa ji je očital sovražni govor. Na družbenih omrežjih je završalo.

"UKZ je absolutna propagandistka, ki uživa v soju medijskih luči, sicer je pa ..., Mesec kapitalistični lakaj, ki ne razume samega sebe, kaj šele Slovenije, Dominika ŠP prepotentna in izgubljena v teoriji in položaju, Erika Ž. pa je svojo voditeljsko kredibilnost izgubila že zdavnaj," je zapisal eden od komentatorjev na Twitterju.

"Današnja  tarča, grozljivka... Klakočar Zupančič je tako zaverovana vase in svoje, da brez zavore žali in ponižuje drugače misleče... Švarc Pipan ne zaostaja dosti...  Bog reši Slovenijo...," je zapisala druga komentatorka

Nekdanji poslanec Franci Kek je nasprotnike zakona primerjal z znamenitimi brati Dalton, po mnenju primorske novinarke Eugenije Carl so "moški egoti nocoj dobili tak udarec, da so pokali ekrani", Jadranka Juras pa je med drugim zapisala:

"Tole, kar trenutno gledam na RTV SLO1 je milo rečeno taka sramota, da bi bilo mene kot voditeljico in novinarko resnično sram, če bi vabila take goste v oddajo (mislim na 6 oseb na desni strani voditeljice). Naj mi Erika oprosti, če je v izbiro takih gostov prisiljena. To nima več nobenega smisla, to je popolno podcenjevanje gledalcev_k."

Moški egoti so nocoj dobili tak udarec, da so pokali ekrani. #donne????

Objavil/a Eugenija Carl dne Četrtek, 24. november 2022

Na dogajanje se je na Twitterju odzval tudi Janez Janša.

Razočaranja nad soočenjem ni skrivala niti ministrica Švarc Pipanova, ki se je v poznih večernih urah na družabnem omrežju Facebook gledalcem opravičila za "cirkuško predstavo"

Tistim, ki ste zmogli zdržati in spremljati današnje ”soočenje”, se iskreno opravičujem, da je cirkuška predstava...

Objavil/a Dominika Švarc Pipan dne Četrtek, 24. november 2022

Vidno utrujena je bila ob koncu oddaje voditeljica Erika Žnidaršič, ki je soočenje zaključila z besedami: "Hvala lepa vsem za to dokaj bizarno soočenje."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  26 .11. 2022 ob  09: 01
GRIMS, TURK,PRIMC,KOVAČIČ če je to najboljše kar Janša premore nam niti bog ne pomaga .
joe jaxson |  26 .11. 2022 ob  07: 58
ŠE PREMALO JIHJE "OPRALA" , OZKE , PREPOTENTNE IN S ČASOM ŽE ZDAVNAJ POVOŽENE.