PO DOLGI SODNI SAGI: Izrek sodbe Bavčarju in Golubiću zaradi prodaje delnic Intereurope

Koper

Na koprskem sodišču je za ta teden napovedan izrek sodbe nekdanjemu predsedniku uprave Istrabenza Igorju Bavčarju in nekdanjemu predsedniku uprave Maksime Holdinga Miroslavu Golubiću zaradi prodaje delnic Intereurope.

Na koprskem okrožnem sodišču so za petek napovedali razglasitev sodbe Igorju Bavčarju in Miroslavu Golubiću. Bavčar je obtožen, da je leta 2007 zlorabil položaj predsednika uprave Istrabenza, ko je v okviru zapletenega posla za več kot 14 milijonov evrov odkupil sveženj delnic Intereurope, naslednji dan pa ga je za 10,3 milijona prodal.

S tem naj bi povzročil 3,7 milijona evrov škode Istrabenzu in prav toliko koristi družbi Maksima Holding, ki jo je vodil Golubić, lastniško pa jo je obvladoval Bavčar. Tehnično je šlo za terminski posel z delnicami, ki ga je Maksima Holding sklenila z Banko Celje. Istrabenz naj bi v ta posel vstopil namesto Maksime, ko je bilo že jasno, da bi ta utrpela izgubo. Golubić naj bi Bavčarju pomagal pri kaznivem dejanju.

Prvostopenjsko sodišče je aprila 2019 Bavčarja in Golubića spoznalo za kriva. Bavčarja je obsodilo na dve leti in pol zapora ter mu skupaj s prejšnjo obsodbo izreklo enotno kazen sedmih let in petih mesecev zapora, Golubića pa je obsodilo na eno leto in osem mesecev zapora.

Leta 2020 je višje sodišče sodbo razveljavilo in vrnilo zadevo v ponovno sojenje pred spremenjenim senatom. To se je začelo februarja lani. Bavčar je zaradi drugega kaznivega dejanja prestal nekaj več kot štiri leta zaporne kazni in je od maja lani na prostosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  06 .03. 2023 ob  20: 10
Zanimivo, da so največji lopovi kot je Janković vedno oproščeni...Razni Holobčki pa ne pridejo niti do preiskave v zadevi GENija....res zanimivo. Balkansko komunistična mafija itak !!
kokodek |  06 .03. 2023 ob  13: 53
zanimivo bo, kakšna bo odločitev sodišča
damian |  06 .03. 2023 ob  11: 19
19
IN POLE GOVORIJO O ITALIJANSKI MAFIJI . BALKANSKA 10:1