PO 3 NAPADIH PSOV NA KOPRSKEM ČEZ VIKEND: Pričevanja ljudi, katerih štirinožni prijatelji so tudi že bili tarče (VIDEO)

Koper

Minuli vikend so na koprski policijski upravi obravnavali kar tri primere ugriza psov. V dveh od treh primerov je šlo za napad psa na otroka. Policisti zato pozivajo vse lastnike, naj poskrbijo, da so psi primerno zavarovani tako v domačem okolju kot na sprehodih. Še posebej pazljivi morajo biti lastniki, katerih psi imajo zaradi že zabeleženih ugrizov status nevarnega psa.

V soboto je v Škocjanu pes ugriznil 45-letnega moškega v nogo, 66-letni lastnici psa pa je bil izdan plačilni nalog. Še isti dan je v Movražu pes ugriznil otroka v nogo. Za lastnika psa bo izdana odločba v hitrem postopku. V nedeljo pa se je zgodil še en primer, v Pradah je pes ugriznil otroka v nogo.

"Lastnik ni zagotovil, da žival ne bi bila nevarna okolici oziroma psa ni imel primerno zavarovanega in je potem ta pes napadel sprehajalce ter pri tem tudi ugriznil in je prišlo do poškodbe. Mi to zadevo obravnavamo kot prekršek po Zakonu o zaščiti živali in bomo zoper skrbnika, tukaj moram poudariti - skrbnika - ker ne odgovarja lastnik živali ampak tisti, ki je bil v času kršitve skrbnik psa, ki je skrbel za njega. Tako da bomo uvedli postopek o prekršku in ko bomo ugotovili vsa dejstva in okoliščine bomo zoper kršitelja izvedli ukrep, in sicer izdali odločbo," nam je pojasnil Armando Goričan, načelnik Postaje vodnikov službenih psov Koper.

Kakšne pa so izkušnje drugih sprehajalcev psov? Ali sami upoštevajo pravilo, da morajo imeti psa na sprehodu na povodcu? So pa ti z nami delili tudi neprijetne izkušnje, ko so bili tudi njihovi psi tarče napada.

"Dober mesec nazaj je pritekla tibetanka, ki se je igrala še z dvema kužkoma, se obrnila, pritekla k nam in napadla mojega psa in ga začela gristi po hrbtu in vratu," nam je zaupala Zvonka. Sandra pa, da je bil njen pes na antibiotikih po tem, ko ga je drug pes zgrabil za vrat. Več pa v videoposnetku na vrhu članka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  28 .02. 2024 ob  09: 36
-8
Ni lepšega ko se na dvorišču moj odvezan pitbul zaletava v ograjo in laja vsakič ko gre nekdo mimo hiše.
Takrat vem, da sem varen.
hihihihi
Martin Kacur |  28 .02. 2024 ob  07: 08
-3
Skozi govorim, da je treba ljudi zapret, da jih psi ne pogrizejo.
JKDWingChun |  28 .02. 2024 ob  06: 26
11
Serjejo povsod. Da ne omenjam proti Popetram ki imajo spuščenega večjega psa ki je veckrat napadel. In? Nic lastnik dobi kazen ki jo placa in to je to. Inšpekcija? Drka kurac v pisarnah in ko že gre na teren pa jebe malega človeka ki si jebe hrbet cele dneve za enega belega in enega črnega.
JKDWingChun |  28 .02. 2024 ob  06: 24
Mislim zakaj se toliko čudite? Odpeljite se malo po naših vaseh, boste vidli na desetine psov ki so spuščeni in se lepo sprehajajo po vasi,serj