PO 17. URI TOLE ODPADE! Če želite shujšati

Trendi

Hujšanje je zahteven proces, ki zahteva doslednost in samodisciplino. Če želite doseči uspeh, se morate držati določenih pravil in biti pozorni na številne detajle, ki lahko vplivajo na vaše napore za izgubo telesne maščobe. Pri tem je ključno razumevanje zakonitosti hujšanja ter odpravljanje vsakodnevnih navad, ki lahko nevede sabotirajo vaše prizadevanje.

Prenajedanje v večernih urah

Če se soočate s hudo lakoto v večernih urah, je važno, da čez dan zaužijete dovolj hrane. Pomanjkanje zadostnega prehranjevanja podnevi lahko vodi v večerno prenajedanje. Čeprav se zdi paradoksalno, uravnoteženo prehranjevanje čez dan lahko prepreči nočno prenajedanje, kar pomeni, da končate dan s kaloričnim deficitom namesto presežkom kalorij.

Upravljanje s skušnjavami

Izogibajte se uživanju hrane naravnost iz embalaže, saj lahko to privede do prekomernega zaužitja, saj izgubljate občutek, koliko ste dejansko pojedli. Razmislite o tem, kaj in koliko boste jedli med gledanjem filma ali serije in to počnite zavestno.

Ponočevanje

Študije kažejo povezavo med neuspelim hujšanjem in uživanjem hrane v poznih nočnih urah. Določite si urnik spanja, saj lahko pomanjkanje spanca vodi v prenajedanje zaradi povečane ravni kortizola in grelina. Dovolj spanja zmanjšuje željo po prigrizkih naslednji dan.

Pravilna izbira večernih obrokov

Izogibajte se izpuščanju ogljikovih hidratov za večerjo. Spat ne hodite lačni, ker to lahko vodi v prekomerno zaužitje kalorij pri naslednjem obroku. Ogljikovi hidrati, maščobe in beljakovine so ključni za uravnoteženost obroka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija