PILOTNI PROJEKT NA SEVERNEM PRIMORSKEM: V SB Šempeter pozdravljajo vključitev vseh zdravnikov v urgentne centre

Slovenija

V Splošni bolnišnici (SB) Nova Gorica pozdravljajo sklep strateškega sveta za zdravstvo, ki deluje pri premierju Robertu Golobu, po katerem bi se v urgentne centre morali vključevati vsi zdravniki z licenco posamezne regije, kar bi pilotno izpeljali prav v severnoprimorski regiji. Koncesionarji se v tamkajšnji urgentni center zdaj ne vključujejo.

Po poročanju Radia Slovenija so člani strateškega sveta na seji prejšnji teden sprejeli predlog, naj se v delovanje urgentnih centrov vključijo vsi zdravniki z licenco, ki delujejo v posamezni regiji. Spremembe bodo pilotno skušali vpeljati v severnoprimorski regiji. Predsednik strateškega sveta Erik Brecelj je za radio poudaril, da računa na sodelovanje županov.

V SB Nova Gorica so pojasnili, da so z razmišljanji strateškega sveta seznanjeni, po njihovi oceni gredo predlogi v pravo smer. V delo urgentnega centra Nova Gorica se namreč koncesionarji zdaj ne vključujejo, saj za to v bolnišnici nimajo pravnih podlag.

Ker v tamkajšnjem urgentnem centru deluje premalo urgentnih zdravnikov, pomagajo zdravniki z drugih bolnišničnih oddelkov. "Zagotavljanje zdravnikov v urgentnem centru je seveda prioriteta, vendar zaradi tega trpi opravljanje rednega specialističnega programa," so opozorili.

Enota za hitre preglede, kjer zdravnika zagotavlja Zdravstveni dom Nova Gorica, pa je po navedbah bolnišnice z zdravnikom zapolnjena samo delno - ponoči ter med vikendi in prazniki.

Ob tem v SB Nova Gorica poudarjajo še, da je delo v urgentnih centrih zahtevno in si le malokdo želi delati tam. Je pa to del zdravniškega poklica, k oskrbi bolnikov v urgentnih centrih bi morali prispevati vsi, so prepričani.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija