PETROL DELOVNEGA ČASA NE BO SPREMINJAL: Danes se nekatera nakupovalna središča zapirajo prej

Slovenija

Družba Petrol zaenkrat ne bo spreminjala delovnega časa svojih bencinskih servisov. Se pa to lahko v prihodnjih dneh spremeni, so po vladni odločitvi, da se med 21. in 6. uro razen v nekaj izjemah začasno prepove gibanje na prostem, so pojasnili v energetskem podjetju.

Družba Petrol ima v Sloveniji 58 prodajnih mest, ki so odprta ponoči oz. 24 ur na dan, od tega jih je 38 ob avtocestah oz. hitrih cestah, so pojasnili v družbi in izpostavili, da so ta nujno potrebna za oskrbo tranzita. Kot so dodali, je 20 takšnih prodajnih mest tudi v mestih, ki prav tako ostajajo odprta.

Vlada je v ponedeljek sprejela ukrep prepovedi gibanja od 21. do 6. ure, ki začne veljati danes. Izjeme od te prepovedi so odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje, prihod in odhod na delo ter izvajanje nujnih delovnih nalog ali dostop in nudenje storitev za nujne primere.

Medtem ko v Petrolu delovnih ur še ne bodo spreminjali, pa so se nekateri drugi trgovci že odločili za prilagoditve. Mercatorjeve poslovalnice, ki so bile doslej odprte do 21. ure ali še dlje, bodo denimo od danes odprte do 20.45. V Tušu bodo poslovalnice, ki so bile doslej odprte do 21. ure, od torka zapirali ob 20. uri.

S torkom se spreminja tudi delovni čas nakupovalnih središč v upravljanju družbe SES - to so Aleja Ljubljana Šiška, Citypark Ljubljana, Citycenter Celje, Europark Maribor in Center Interspar Vič. Kot so sporočili, bodo od ponedeljka do petka odprta od 9. do 20. ure, ob sobotah pa od 8. do 20. ure. Izjema so trgovine Interspar, ki bodo vse dni odprte od 8. ure do 20.30. Ob nedeljah so omenjena nakupovalna središča zaprta.

V naftnem trgovcu OMV, drugem največjem ponudniku pogonskih goriv v državi, bodo morebitne spremembe sproti objavljali na svojih spletnih straneh.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija