PASJE PRIJATELJSTVO: Prvi ujet v odtoku, drugi sprožil alarm in čakal, dokler ga niso osvobodili (VIDEO)

Svet

Dva psa, eden ujet v cestnem meteornem odtoku in drugi, ki mu daje pogum ter mu dela družbo med reševalno akcijo, sta protagonista zgodbe s srečnim koncem, ki prihaja iz argentinskega mesta Carlos Paz, kjer so gasilci po 'opozorilu' psa rešili njegovega pasjega tovariša. Napovedovalec Javier Rosemberg je podobe čustvenega trenutka delil na svojih družbenih omrežjih. Posnetek, ki je postal viralen, si je doslej ogledalo več deset tisoč uporabnikov.

Dejanje solidarnosti in prijateljstva med dvema psoma je ganilo prebivalce Villa Carlos Paz, turističnega mesta Córdobe. Eden od psov je ostal ujet v meteornem odtoku v središču mesta, drugi, njegov sopotnik v težkem uličnem življenju, je dogajanje opazil in začel vztrajno lajati, da bi pritegnil pozornost ljudi. Ne da bi se sploh premaknil od tam, je nestrpno čakal na prihod reševalne ekipe, ki je skušala osvoboditi njegovega prijatelja.

RESCATANDO AL PERRO TORTUGA NINJA

Miren la ternura de este par de amigos perrunos! (y miren la ternura de Teo tranquilizando al de blanco y negro que estaba muy nervioso)

Posted by Javi Rosemberg on Wednesday, 11 October 2023

Incident se je zgodil minuli konec tedna, ko so mimoidoči slišali obupan lajež in jok psa, ki je skušal opozoriti na položaj svojega prijatelja. Glede na to, da živali ni bilo mogoče pomagati, so sosedje obvestili gasilce, ki so na kraj prispeli z reševalno ekipo. Po uri in pol jim je uspelo iz odtoka rešiti psičko, ki je bila prestrašena, a nepoškodovana. Celotno epizodo je upodobil priznani radijski voditelj Javier Rosemberg, ki je čustveno zgodbo delil na svojih družbenih omrežjih.

Na posnetku se lahko vidi, kako je drugi pes ves čas ostal ob svojem prijatelju in ko mu je uspelo priti ven, sta obe živali stekli skupaj v svoje svobodno življenje v mestu Villa Carlos Paz.

Posnetek si je ogledalo na družbenih omrežjih več deset tisoč uporabnikov. "Kako lepo jih je videti, da spet odhajata srečna skupaj in skačeta od veselja," je zapisal eden od njih. "Zgodba dveh psov iz Carlos Paza nam govori o prijateljstvu, ki je občutek, ki preveva vsa živa bitja; ta dva psa pa sta nam dala lekcijo zvestobe," se strinjajo mnogi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  17 .10. 2023 ob  13: 30
Zdaj so pa se psi tiktokerji