OKROGLA ŠTEVILKA V PIPISTRELU: 900. letalo iz družine Sinus/Virus odšlo v Avstralijo

Vipavska dolina

V Pipistrelu so v teh dneh izdelali 900. letalo iz družine Sinus/Virus, ki jih izdelujejo v Ajdovščini. V skoraj 30 letih so v Pipistrelu, ki letala izdeluje tudi v italijanski Gorici, izdelali okoli 1500 letal.

Letalo Virus SW je njegov lastnik, sicer zdravnik, odpeljal v Avstralijo, kjer ga bo uporabljal za medicinsko pomoč ljudem v bolj oddaljenih krajih, so navedli v družbi. Kot so še sporočili, jim je v Indiji uspelo certificirati letalo Sinus 912 kot prvo letalo v razredu LSA. Letalo je del projekta WE! Expedition project, v okviru katerega nameravata mati in hči kot prvi Indijki obleteti svet.

Pipistrel v Gorici izdeluje predvsem ultralahka letala Panthera. Ultralahka električna letala namerava izdelovati tudi v Jurongu na Kitajskem, kjer je pred mesecem začel graditi tovarno z manjšim letališčem in drugo potrebno infrastrukturo.

Deli novico:

neon |  30 .05. 2018 ob  22: 55
7€ bruto za letalskega tehnika v pipistrelu.... Včeraj na pop tv pa se hvalil da imajo delavci 2000€ plače in 13 pa 14 plačo....Dejmo novinarji malo preverit....
xxx |  30 .05. 2018 ob  21: 46
dol mi visi za pifistreffff