ODKRIJTE SKRITI VIR DOBREGA POČUTJA: Stimulacija feng fu točke za zdravje in vitalnost

Trendi

Ste že slišali za skrito točko na zadnji strani vratu, ki lahko prinese izboljšanje vašega počutja in zdravja? Če redno uporabljate kocko ledu za stimulacijo te točke, se vam obeta izboljšanje spanja, prebave, odprava glavobolov in lajšanje bolečin v sklepih. Gre za feng fu točko, ki se imenuje tudi 'pomlajevalec organizma'.

Iskanje skrivnosti večne mladosti ni vedno zapleteno, saj imamo včasih rešitve za izzive že pred nosom. V tem primeru je rešitev ledena kocka in posebna točka med vretenci v vratu, znana kot feng fu točka. Ta točka ima v tradicionalni kitajski medicini pomembno vlogo, saj vpliva na kostno-mišični sistem in razpoloženje. Z enostavno stimulacijo te točke dosežete blagodejne učinke na telo.

Postopek izvajate na tešče, tako da se uležete na hrbet, kocko ledu položite na feng fu točko (luknja na hrbtnem delu glave) in vztrajate v tem položaju 20 minut. Kocko lahko pritrdite s povojem, če želite. V primeru, da se kocka stopi, jo zamenjate z novo. Ta postopek izvajajte vsak dan ali na vsakih nekaj dni, idealno zjutraj. Če takrat nimate časa, lahko postopek opravite pred spanjem. Stimulacija te točke prinaša številne pozitivne učinke, saj takoj sprošča endorfine, ki povzročijo občutek zadovoljstva. Dolgoročno pa naj bi izboljševala kakovost spanja, olajšala prehlade, glavobole, bolečine v sklepih in zobobole, pospeševala prebavo, dvigovala razpoloženje, zmanjševala stres ter lajšala pljučne, srčno-žilne, predmenstrualne in artritične težave.

Ko vas recimo v službi premaga utrujenost, se ne zatekajte takoj k skodelici kave ali energijskim napitkom. Obstaja enostavnejši način, kako prebuditi vašo energijo. S preprosto masažo feng fu točke s prstom lahko hitro pridobite svežino in budnost. Pomembno je opozoriti, da se metode feng fu ne sme uporabljati med nosečnostjo ter pri posameznikih s tveganjem za epilepsijo, shizofrenijo in srčnimi spodbujevalniki.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija