OBČINSKI SVET POTRDIL MANDAT KOMLJANCU Z LISTE VASILIJA ŽBOGARJA: Po odstopu je nadomestil Vido Orbanič

Izola

Na sinočnji seji občinskega sveta so izolski svetniki po hitrem postopku in soglasno sprejeli predlog odloka o uporabi sredstev proračunske rezerve za financiranje odprav posledic po hudih neurjih. Svetniki so potrdili mandat Evgeniju Komljancu z liste Vasilija Žbogarja, ki je po odstopu nadomestil Vido Orbanič.

Evgenij Komljanec

Izolski svetniki so potrdili investicijski program Javnega zavoda Gasilska brigada Koper za nabavo gasilskega vozila z vrtljivo dvižno lestvijo.

Sledila je obravnava predloga obvezne razlage 7. odstavka 33. a člena Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za podeželje občine Izola po predlogu Statutarno-pravne komisije, ki jo je občinski svet sprejel.

V nadaljevanju so svetniki potrdili aneks h koncesijski pogodbi za izvajanje izbirne lokalne gospodarske javne službe za prenovo in urejanje javne razsvetljave, s katerim je dodano novo merilno mesto k obstoječemu naboru, za katero je koncesionar dolžan zagotavljati dobavo električne energije.

Nato je občinski svet sprejel predlog spremenjenega odloka o podlagah za odmero komunalnega prispevka, ki povzema zakonske oprostitve plačila komunalnega prispevka. Postopki, v okviru katerih je investitorica Občina Izola, bodo na ta način potekali hitreje in gospodarneje.

V okviru ravnanja z nepremičnim premoženjem Občine Izola je občinski svet potrdil prodajo več nepremičnin. Naprodaj je mansardno stanovanje v bloku na Južni cesti 20 uporabne površine 69,30 m2, ki mu pripada klet v velikosti 3 m2. Izklicna vrednost obojega zaokroženo znaša 198.000 evrov.

Prodaja se tudi stanovanje v tretji etaži poslovno-stanovanjskega objekta na Muzčevi ulici 1 v velikosti 59,50 m2, potrebno celovite prenove. Izklicna vrednost nepremičnine znaša 155.000 evrov.

Naprodaj pa je tudi štiristanovanjska hiša na naslovu Gregorčičeva ulica 24 neto tlorisne površine 208,90 m2, potrebna celovite obnove. Izklicna vrednost zanjo znaša 313.000 evrov.

Obenem je predmet prodaje stavbno zemljišče velikosti 540 m2 v Dvorih, na katerem je možna postavitev objekta z največ tremi stanovanjskimi enotami, od katerih je lahko ena poslovna. Izklicna cena zanj znaša 156.060 evrov.

Svetniki so potrdili tudi ukinitev javnega dobrega pri nepremičnini v uporabi Kulturnega društva Malija, ki bo postala last Občine Izola.

Nazadnje je občinski svet potrdil predloge Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  16 .09. 2023 ob  22: 33
Dvonadstropno stanovanjsko hišo v Gregorčičevi ulici 24, si lahko ogledate nasproti Italijanske šole v Izoli z izklicno ceno 313.000 €...o realni ceni si lahko vsak razmišlja po svoje...potrebna je namreč celovita prenova...kaj to pomeni in koliko bi bilo potrebno še vložiti v to stanovanjsko hišo, pa bi vedeli povedati, vsi, ki so v tej hiši dejansko bivali...zanimivo bi izvedeti, kako se bo na koncu izteklo...
manemebasat |  15 .09. 2023 ob  15: 37
13
Pod nobenim clankom kjer se omenja fish/pišot ne dovolite komentiranja. Prekleta banda kriminalska, vi in ta morilec!
Pjero Shriba |  15 .09. 2023 ob  13: 40
12
Občina Izola d.o.o. - posredništvo in prodaja nepremičnin.