OBALA GOSTILA PEFIJADO 2024: Praznik druženja, športa in zabave (FOTO)

Koper

PEFijada 2024 je že petič združila študente in zaposlene z vseh slovenskih pedagoških fakultet ter sorodnih fakultet iz Pulja, Reke in Užic. Letos je dogodek, ki se je odvijal na lepi plaži Sv. Katarina v Ankaranu, organizirala Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem (UP PEF).

PEFijada se je to leto pričela športno z t.i. častnim MARAtonom. Nekaj pogumnih zaposlenih in študentov je poneslo simbolični 'olimpijski ogenj' od UP PEF do prizorišča v Ankaranu. Z zborom ter prižigom bakle ob 7.30 na dvorišču fakultete v Kopru, so navdušeni tekači v počasnem tempu pretekli skoraj šest kilometrov.

Dogajanje se je uradno začelo z uvodno prireditvijo, kjer so zbrane pozdravili organizatorji in gostitelja izr. prof. dr. Tina Štemberger, prorektorica za študijske zadeve Univerze na Primorskem in izr. prof. dr. Tomaž Grušovnik, prodekan za mednarodno sodelovanje UP PEF. Še pred tem so se udeleženci pridružili na ogrevanju in plesu z visokošolsko učiteljico Giuliano Jelovčan, ki je poskrbela za prijetno in sproščeno plesno vzdušje. Sledile so moštvene igre, kjer so ekipe pokazale svojo spretnost, moč in timski duh, ter štafetne igre, s katerimi so se ekipe pomerile v različnih športnih disciplinah.

Svojo energijo so po športnih izzivih udeleženci obnovili s sladoledom

Kulturni vrhunci in zabavne igre

Popoldanski kulturni program je ponudil pester nabor pevskih in plesnih nastopov, pa tudi dveh samostojnih umetnikov, ki so s svojim talentom navdušili občinstvo.

Nastopila je tudi Plesno-navijaška skupina študentk Univerze v Mariboru, ki je z energičnim nastopom dvignila vzdušje. Sledila je razglasitev zmagovalcev PEFijade, letos se je najbolje odrezala ekipa študentov iz Maribora. Vrhuncu dneva pa je sledila zabava in druženje vseh udeležencev PEFijade ob glasbi.

PEFijada 2024 je ponovno dokazala, da je več kot le športni dogodek – je praznik prijateljstva, sodelovanja in kulturne izmenjave, ki povezuje študente in zaposlene z različnih fakultet iz različnih držav ter ustvarja nepozabne spomine.