OB VHODIH NA POKOPALIŠČE: Vabljeni na stojnice Marjetice Koper

Koper

V tednu pred dnevom spomina na mrtve vas Marjetica Koper vabi na obisk njihovih stojnic, ki jih bodo postavili pred vhodi na koprsko pokopališče. Da bi olajšali vaš obisk glavnega pokopališča Škocjan, bo Marjetica Koper namestila več stojnic na obeh vhodih, kjer boste našli vse potrebno za ureditev in počastitev grobov.

Na stojnicah boste lahko izbirali med pestro ponudbo izdelkov za urejanje grobov. Na voljo bodo moderni in izvirni cvetlični aranžmaji njihovih cvetličark, sveže cvetje, nagrobne sveče in trajnostni nadomestki sveč, kot so spominski kamenčki. Najzahtevnejši kupci pa boste lahko v mestni vrtnariji Marjetice Koper izbirali med bogato ponudbo krizantem iz lastne vzgoje, grobnega peska in zemlje, lončene in plastične posode ter številnimi drugimi izdelki za okrasitev grobov.

Stojnice bodo obratovale od srede, 26. oktobra, do torka, 1. novembra, od 8. do 17. ure, tudi v nedeljo in med praznikoma.

Trendi narekujejo trajnostno ureditev grobov. Opušča se sajenje enoletnic in cvetlic, v veljavo stopajo trajnice. Upada tudi uporaba sveč iz voska, ki se jih nadomešča z alternativnimi solarnimi in LED baterijskimi ali lesenimi in oljnimi svečami. Priljubljen nadomestek sveč so tudi spominski kamenčki.  

V Marjetici Koper konec tedna pričakujejo povečan obisk vseh pokopališč, predvsem pa osrednjega pokopališča v Škocjanu. Predlagajo, da se gneči z avtomobili izognete tako, da svoja vozila parkirate na parkirišču Pod deteljico.