OB GLEDANJU TE 91-LETNICE ČELJUSTI PADAJO NA TLA: O takšnih gibih veliko mladih lahko samo sanja (VIDEO)

Trendi

Po podatkih Guinnessovih svetovnih rekordov je nemška upokojenka Johanna Quaas najstarejša gimnastičarka na svetu. To čast si je prislužila leta 2012, ko je dopolnila 86 let. V videoposnetku, ki prikazuje njeno izjemno fizično pripravljenost, je stara 91 let.

Johanna Quaas

Ko je Quaas leta 2012 postala najstarejša gimnastičarka na svetu, je postavila Guinnessov rekord. Vprašali so jo, ali je kdaj pomislila, da je prestara za gimnastiko. "Absolutno ne. Tudi pri 90 letih bi rada tekmovala," je odgovorila upokojenka.

Video dokazuje, da je upokojenka ta cilj dosegla in celo presegla, saj je tekmovala pri 91 letih. Njena moč trupa je izjemna. O takšnih gibih veliko ljudi, ki so stari četrtino toliko, kot je ona, lahko samo sanja. Glede na podatke Newsfare je bil video posnet na gimnastičnem tekmovanju Internationales Deutsches Turnfest v Berlinu.

Quaas je pred upokojitvijo delala kot učiteljica športne vzgoje. Leta 2012 je za Guinnessove svetovne rekorde povedala, da dvakrat na teden trenira gimnastiko in to poleg vsakodnevnega enournega plavanja ali sprehoda.

"Za zdravje me nič ne skrbi. Moje telo je natrenirano do te mere, da lahko vse te vaje in gibe izvajam brez težav," je dejala. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  17 .04. 2021 ob  17: 54
ja no .če ni nič težke tlake služila oziroma garala v celem svojem življenju ,potem to ni nič čudnega...bit učiteljica telovadbe je to za pričakovat,saj je tudi naš Leon Štukelj bil v formi do smrti