NOVOGORIŠKI NOGOMETAŠI V POMLAD Z NOVIM TRENERJEM: Srebrniča je zamenjal sloviti Edoardo Reja

Goriška

Uveljavljeni italijanski nogometni strokovnjak slovenskega rodu Edoardo Reja je novi trener Gorice, trenutno zadnjeuvrščene ekipe v Prvi ligi Telemach, je na klubski spletni strani danes zapisala ekipa iz Nove Gorice.

Reja je rojen v Ločniku slovenskemu očetu in furlanski materi. Na položaju vezista je igral za SPAL, Palermo in Alessandrio. Skupno je v italijanskih ligah med letoma 1963 in 1975 odigral 270 prvenstvenih tekem in dosegel štiri gole.

V svoji dolgoletni trenerski karieri je vodil številne italijanske klube v serie A, kot so Vicenza, Napoli, Lazio in Atalanta. V sezoni 2009/10 je bil prvi mož stroke Hajduka iz Splita, med letoma 2019 in 2022 pa selektor Albanije.

✍️ Imamo novega šefa stroke: ???????????????????????????? '????????????' ????????????????, dobrodošel v mestu vrtnic! ???? Več: http://bit.ly/3kHYHck #NašeMestoNašPonos #PlavoBeli #GoričaniSmoMi

Objavil/a ND Gorica dne Četrtek, 02. marec 2023

Z Rejo, ki bo ognjeni krst na novem položaju imel v soboto v Celju, v Novo Gorico prihajata tudi pomočnika Sergio Porrini in Luigi Febbrari.

Gorica je trenutno na zadnjem mestu v 10-članski Prvi ligi Telemach. Na 24 odigranih tekmah je pod vodstvom pred kratkim odstavljenega trenerja Mirana Srebrniča dosegla le dve zmagi in iztržila devet neodločenih izidov ter doživela 13 porazov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija